Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
29 november 2019

Közelképek írókról

A Magyar Művészeti Akadémia kiadásában megjelent Közelképek írókról című kismononográfia-sorozat első öt kötetét február 26-án 17 órakor mutatták be a Pesti Vigadó Makovecz termében.

26 februari 2015

Tiszteletvacsorát adott Kányádi Sándornak az államfő

Irodalmi munkásságának elismeréséért tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Kányádi Sándornak február 24-én este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő első könyve megjelenésének 60. évfordulója alkalmából.

25 februari 2015

Átadták a Balassi-emlékkardokat

A Balassi Bálint verseit anyanyelvére fordító Muzafer Dzaszohov oszét költőt és műfordítót, valamint Kiss Anna költőt díjazták az idén a Balassi Bálint-emlékkarddal. A rangos irodalmi kitüntetést február 14-én vehették át a díjazottak Budapesten, a Gellért Szállóban.

16 februari 2015

Beszélgetés a művészetről Magyarkanizsán

A Magyar Művészeti Akadémia tagjaival tartottak beszélgetőestet Magyarkanizsán. A rendezvényt Vallomások a művészetről címmel szervezték meg az Art Caffé-ban. Az est vendégei Ráckevei Anna, Jászai Mari-díjas színművésznő, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója és Ferdinandy György, József Attila-díjas író volt. Velük Pécsi Györgyi kritikus, Léphaft Pál karikaturista és Bicskei Zoltán, a szervező Regionális Kreatív Műhely igazgatója beszélgetett.

10 februari 2015

Jókai Anna és Kalász Márton a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagja lett

Jókai Anna Kossuth-nagydíjas írót és Kalász Márton Kossuth-díjas költőt is felkérte a miniszterelnök a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagjának – olvasható a Magyar Közlönyben.

9 februari 2015
Eerste Laatste