Ady-est Kassán

2019-ben a nagy magyar költő halálának 100. évfordu­lóján számtalan megemlékezés volt Magyarországon, illetve a határainkon túl. Az idei évben a Magyar Művészeti Akadémia is több programot rendezett már Ady emlékének adózva. 2019. január 27-én emlékestet tartottak a Pesti Vigadó Dísztermében, de volt koszorúzás is a költő budapesti sírjánál a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Október 17-én újabb rendezvénnyel gyarapodik a programok száma. Az MMA Irodalmi Tago­za­ta ugyanis Ady-estet szervez a felvidéki város­ban. Az eseményről Mezey Katalin Kossuth-díjas írót, költőt, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetőjét kérdeztük.
15 oktober 2019

A sátán fattya: bemutató a Vigadó kamaraszínházában

Nagy Zoltán Mihály akadémikus A sátán fattya című regényének színpadi adaptációja Árkosi Árpád rendezésében látható a Vigadó kamaraszínházában 2014. november 13-án 18 órai kezdettel.

11 november 2014

100 éve született Határ Győző

Határ Győző, Kossuth-díjas író, az MMA posztumusz tiszteleti tagja születésének 100. évfordulója alkalmából irodalmi estet rendez a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség.

10 november 2014

„Szembenézni a földönfutó idővel"

Serfőző Simon irodalmi estje
 
A fenti címmel állított össze Serfőző Simon munkáiból irodalmi estet Jónás Zoltán előadóművész. A műsor november 5-én a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár vendége volt.

10 november 2014

Bemutatják Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című darabját

A november 10-én kezdődő Klebelsberg Kuno Hét műsorai közül kiemelkedik a november 12-ei program, amikor Kossuth-nagydíjas írónőnk, Jókai Anna, a Klebelsberg Kuno Emléktársaság elnöke tart előadást, és utána megtekinthető az írónő első színpadi műve, melyet saját regénye alapján dramatizált. A „Fejünk felől a tetőt" című darabot Ivancsics Ilona és Színtársai mutatják be.

10 november 2014

Emlékezés Erdélyi János költőre

Zenével, énekkel egybekötött különleges emlékülést tartott az MMA Népművészeti Tagozata Erdélyi János költő születésének 200. évfordulója alkalmából a Vigadó Makovecz termében november 6-án.

7 november 2014
Eerste Laatste