Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
29 november 2019

Vathy Zsuzsát köszöntötték születésnapja alkalmából

Vathy Zsuzsával születésnapja alkalmából Temesi Ferenc beszélgetett a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zenével és az életmű egy-egy írásának felolvasásával színesített esten szó esett az írónő néhai férjéről, Lázár Ervinről is.

15 april 2015

Elhunyt Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő, az MMA rendes tagja 2015. április 14-én, hosszú betegség után elhunyt. 

15 april 2015

A költészet napja alkalmából Versmaraton a Thália Színházban

A kortárs költőink olvassák fel verseiket a Thália Színház Arizona Stúdiójában április 10-én, pénteken délelőtt tíz órától este tízig.

9 april 2015

Ács Margit bemutatkozó estje Kassán

A Kassa Óvárosában, Löffler Béla szobrászművész egykori villájában működő Rovás Akadémia – tagjai öndefiníciója szerint „a művészek szabad egyesülete" – rendszeresen meghívja a Magyar Művészeti Akadémia tagjait egy-egy bemutatkozó estre. Ács Margit író volt az egyesület vendége február 23-án. 

29 maart 2015

Rejtő Legendárium

A Rejtő Legendárium című rendezvény keretén belül 2015. március 27-én 18.00-kor vetítik Varsányi Ferencnek, a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagjának a „Volt egyszer egy regényhős, akit P. Howardnak hívtak" című rövidfilmjét a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán.

23 maart 2015
Eerste Laatste