Ady-est Kassán

2019-ben a nagy magyar költő halálának 100. évfordu­lóján számtalan megemlékezés volt Magyarországon, illetve a határainkon túl. Az idei évben a Magyar Művészeti Akadémia is több programot rendezett már Ady emlékének adózva. 2019. január 27-én emlékestet tartottak a Pesti Vigadó Dísztermében, de volt koszorúzás is a költő budapesti sírjánál a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Október 17-én újabb rendezvénnyel gyarapodik a programok száma. Az MMA Irodalmi Tago­za­ta ugyanis Ady-estet szervez a felvidéki város­ban. Az eseményről Mezey Katalin Kossuth-díjas írót, költőt, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetőjét kérdeztük.
15 oktober 2019

A Kortárs folyóirat ünnepi estje

A Kortárs folyóirat évzáró ünnepi estjét 2014. december 10-én tartotta a Petőfi irodalmi Múzeumban. Az eseményen átadták az idei költőverseny díjait és a Szerkesztőség által megítélt Kortárs-díjakat is.

11 december 2014

Vándorkiállítás Lázár Ervin tiszteletére

Négyszögletű Kerek Kiállítás címmel nyílt vándortárlat a budapesti Mesemúzeumban december 6-án a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. A megnyitón jelen volt Vathy Zsuzsa író, aki Lázár Ervin, az MMA posztumusz tiszteleti tagjának özvegyeként elvállalta a fővédnöki szerepkört.

10 december 2014

Fekete Vince volt a Jókai Szalon vendége

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság szervezésében, a Kortárs magyar írók sorozatban Fekete Vince volt a Jókai Szalon vendége december 8-án.

9 december 2014

Határ Győző emlékestje a PIM-ben

A száz éve született Határ Győzőre, Kossuth-díjas íróra, az MMA posztumusz tiszteleti tagjára emlékeztek november 12-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban a múzeum, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség szervezésében.

13 november 2014

Hat program a VersFesztiválon

A Kaleidoszkóp VersFesztiválon ma a soproni Liszt Központban 10.45-kor rendhagyó irodalom- és történelemórát tart Serfőző Simon költő. A Petőfi teremben 12.45-től a Stadion utca, Éles Gina és az LKM-csoport lép fel.

13 november 2014
Eerste Laatste