Ady-est Kassán

2019-ben a nagy magyar költő halálának 100. évfordu­lóján számtalan megemlékezés volt Magyarországon, illetve a határainkon túl. Az idei évben a Magyar Művészeti Akadémia is több programot rendezett már Ady emlékének adózva. 2019. január 27-én emlékestet tartottak a Pesti Vigadó Dísztermében, de volt koszorúzás is a költő budapesti sírjánál a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Október 17-én újabb rendezvénnyel gyarapodik a programok száma. Az MMA Irodalmi Tago­za­ta ugyanis Ady-estet szervez a felvidéki város­ban. Az eseményről Mezey Katalin Kossuth-díjas írót, költőt, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetőjét kérdeztük.
15 oktober 2019

A börtön virágai

Egy márciusi estén lenyűgöző élményben lehetett része annak, aki ellátogatott a Pesti Vigadó Kamaraszínházába. Az érdeklődők Tóth Erzsébet műfajilag nehezen besorolható, a dráma formájához tökéletesen alkalmazkodó Kőrózsa című zenés előadásán vehetett részt. 

10 maart 2015

A lázadó író – előadás Határ Győzőről

Határ Győző Kossuth-díjas íróról, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteletbeli tagjáról Komoróczy Emőke, az irodalomtudományok kandidátusa tartott előadást március 3-án a kaposvári Takáts Gyula Emlékházban.

4 maart 2015

A sátán fattya a Gózon Gyula Kamaraszínházban

A Pesti Vigadó Kamaraszínházában rendezett ősbemutató után újból látható Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című műve. A monodráma a Gózon Gyula Kamaraszínházban március 13-án 19.00 órakor tekinthető meg.

3 maart 2015
A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A folyóirat egykori és jelenlegi szerkesztői olvastak fel műveikből a kolozsvári Helikon megalapításának 25. évfordulója alkalmából hétvégén a kolozsvári magyar főkonzulátuson. 

2 maart 2015

Közelképek írókról

A Magyar Művészeti Akadémia kiadásában megjelent Közelképek írókról című kismononográfia-sorozat első öt kötetét február 26-án 17 órakor mutatták be a Pesti Vigadó Makovecz termében.

26 februari 2015
Eerste Laatste