Ady-est Kassán

2019-ben a nagy magyar költő halálának 100. évfordu­lóján számtalan megemlékezés volt Magyarországon, illetve a határainkon túl. Az idei évben a Magyar Művészeti Akadémia is több programot rendezett már Ady emlékének adózva. 2019. január 27-én emlékestet tartottak a Pesti Vigadó Dísztermében, de volt koszorúzás is a költő budapesti sírjánál a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Október 17-én újabb rendezvénnyel gyarapodik a programok száma. Az MMA Irodalmi Tago­za­ta ugyanis Ady-estet szervez a felvidéki város­ban. Az eseményről Mezey Katalin Kossuth-díjas írót, költőt, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetőjét kérdeztük.
15 oktober 2019

Elhunyt Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő, az MMA rendes tagja 2015. április 14-én, hosszú betegség után elhunyt. 

15 april 2015

A költészet napja alkalmából Versmaraton a Thália Színházban

A kortárs költőink olvassák fel verseiket a Thália Színház Arizona Stúdiójában április 10-én, pénteken délelőtt tíz órától este tízig.

9 april 2015

Ács Margit bemutatkozó estje Kassán

A Kassa Óvárosában, Löffler Béla szobrászművész egykori villájában működő Rovás Akadémia – tagjai öndefiníciója szerint „a művészek szabad egyesülete" – rendszeresen meghívja a Magyar Művészeti Akadémia tagjait egy-egy bemutatkozó estre. Ács Margit író volt az egyesület vendége február 23-án. 

29 maart 2015

Rejtő Legendárium

A Rejtő Legendárium című rendezvény keretén belül 2015. március 27-én 18.00-kor vetítik Varsányi Ferencnek, a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagjának a „Volt egyszer egy regényhős, akit P. Howardnak hívtak" című rövidfilmjét a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán.

23 maart 2015

Betilthatatlan szívdobogás

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján Petrás Mária népdalénekes, keramikusművész és Döbrentei Kornél költő, író közreműködésével tartottak megemlékezést Óbudán, a Térszínházban. A művész házaspár a társulatot alapító, Bucz Hunor igazgató-rendező meghívásának eleget téve a költészet és a zene ihletett terében tartott közös esttel hajtott főt az áldozatok emléke előtt.

10 maart 2015
Eerste Laatste