Sosemvolt Budapest – 150 év építészeti víziói a Pesti Vigadóban

Meg nem valósult tervek és álmok a MÉM MDK gyűjteményéből

Milyen is lehetett volna a főváros, ha a történelem másképp alakul? Az MMA székházában, a Pesti Vigadóban újonnan nyílt tárlat több mint 170 tervvel, makettel, fotóval és videóval érzékelteti a soha meg nem valósult város vízióját. A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) e különleges kiállítással köszönti Budapestet létrejöttének 150. évfordulóját. A tárlat 2024. február 11-ig látogatható. 
16 november 2023

Kamaratárlat nyílt Bodonyi Csaba munkásságáról

Ötvenöt éve dolgozik az ország észak-keleti régiójáért

Bodonyi Csaba Kossuth-, Ybl-, Pro Architektura-díjas építész, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja munkásságát tíz tablón mutatja be az a kamaratárlat, amely november 22-én nyílt meg a miskolci Kós-házban Bodonyi 80 címmel.

24 november 2023

Egyedülálló építészeti vitaest az építőművészeti újságíróképzésért

WARchitecture – Építészeti vitaest címmel új, építészeti tematikájú vitaműsort indított a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI). A november 14-én tartott első est vendégei Erhardt Gábor és Smiló Dávid építészek voltak, a házigazda és moderátor pedig Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus, a kutatóintézet tudományos főmunkatársa. A széles körű érdeklődés mellett megrendezett eseménynek a Walter Rózsi-villa adott otthont.

24 november 2023

Makón emlékezett alapítójára a Magyar Művészeti Akadémia

Az MMA Szegedi Regionális Munkacsoportja november 17-én Makón tartotta ez évi kihelyezett ülését. A rendezvény célja a méltó emlékezés volt a Magyar Művészeti Akadémia alapító és tiszteleti elnökére, illetve ráirányítani a figyelmet az idén tavasszal megalakult regionális munkacsoportok működésének jelentőségére és küldetésére.

23 november 2023

Turi Attila köszöntője a Farkasdy-Jánossy emlékkonferencián

Az MMA Építőművészeti Tagozata konferenciát szervezett Farkasdy Zoltán és Jánossy György születésének századik évfordulója alkalmából október 19-én a Pesti Vigadóban. Turi Attila, Kossuth-díjas építész, az MMA alelnöke köszöntötte a résztvevőket, beszédét teljes terjedelmében közöljük. 

16 november 2023

A „dániás" barátok

Farkasdy–Jánossy építészeti konferencia

Farkasdy Zoltán (1923–1989) és Jánossy György (1923–1998) építészek születésének századik évfordulója alkalmából konferenciát rendezett az MMA Építőművészeti Tagozata október 19-én a Pesti Vigadóban. A személyes hangvételű visszaemlékezéseket kiegészítették a két építész szakmai pályafutását és emberi nagyságát bemutató előadások.

16 november 2023
Laatste