Hat kortárs szobrász alkotásai láthatók a Műcsarnok új tárlatán

Hat kortárs szobrász alkotásai láthatók a Súlypontok – A megjelenítés határai a kortárs szobrászatban című tárlaton az MMA intézményében, a Műcsarnokban, melyen többek között organikus anyagokból és műanyagból készült alkotásokat, kisplasztikákat és installációkat is láthatnak az érdeklődők. Az „egy terem – egy művész – egy kurátor" típusú kiállítást immár hatodik alkalommal rendezik meg a kiállítóhelyen. Idén először azonos műfaj szerint választottak alkotókat: a szobrászat lett a tárlat rendező elve. A kiinduló koncepció abból ered, hogy napjainkban Magyarországon erős szobrászati fellendülés tapasztalható, szinte minden anyagra és műfajra találunk friss példát.
24 maart 2023
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
a Pesti Vigadó, a Műcsarnok, valamint a Walter Rózsi-villa hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-23-P)
Beadási határidő: 2023. április 24.


LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

zárójelentés
virtuális séta
AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

2023-as művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA – 2023

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 180 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

22 maart 2023

A mozdulatok költészete – kezdődik a Pastorale-sorozat

A Pastorale családi előadás-sorozat a 2023-as évadban is a Pesti Vigadó Dísztermében, a Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésében valósul meg. Az egyedi szerkesztésű, minden korosztálynak élményt adó sorozat 2023-as nyitóelőadásán A mozdulatok költészete címmel, a Táncművészeti Egyetem főszereplésével mutatnak be különböző stílusú táncprodukciókat. Olyan híres romantikus balettek részleteit láthatja a közönség, mint a Petipa által megálmodott A bajadér, vagy a Harangozó Gyula által koreografált Coppélia, de az elmúlt években alkotott modern táncprodukciók is színpadra kerülnek a Harangozó-díjas Kulcsár Noémi koreográfiájával, Vivaldi és Ravel zenéjére. Az Egyetem néptánc szakirányán tanuló ifjú tehetségek pedig verbunkot és palotást táncolnak, Bihari János, illetve Erkel Ferenc muzsikájára.

21 maart 2023

A különösen időtálló dallamkincs nemzeti összetartozásunk bizonyítéka

Jánosi András akadémikussal beszélgettünk

Jánosi András népzenész, zenetanár, zenekutató, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Népművészeti Tagozatban tevékenykedik. A nevét viselő vonós­együttes (Jánosi Együttes) a magyarországi táncház­mozgalom kialakítói közé tartozik, 2019-ben pedig alapító tagja a háromtagú Hungaricus együttesnek, amelynek célja, hogy régi kéziratos gyűjteményeink dallamanyagát életre keltse a hangszeres népzene előadói tapasztalatainak segítségével. 1983-tól végez összehasonlító kutatómunkát, amelynek során több mint 2000, főként 18. századi, valamint még ma is vagy az utóbbi időkig – jórészt a Partiumban, illetve Erdélyben – élő népi tánc­dallamot hasonlított össze.

21 maart 2023

Grafikai alkotóműhelyt tartanak március végén a Szolnoki Művésztelepen

Nyomatról nyomatra címmel, hagyományteremtő szándékkal tartanak a művészi grafika hagyományait, technikai sokszínűségét és a műfaj képviselőit bemutató elméleti és gyakorlati alkotóműhelyt 2023. március 29. és 31. között a Szolnoki Művésztelepen. A Képgrafikusok Olgyai Viktor Egyesülete (KOVE) és a Szolnoki Művésztelep által szervezett háromnapos rendezvény programját kiállításmegnyitó, könyvbemutatók, előadások és workshopok gazdagítják.

20 maart 2023
Laatste
// ]]>