Körúton Az ember tragédiája

Folytatódik Jankovics Marcell filmjének a fesztiválkörútja: áprilisban Minneapolis és Rouen, májusban pedig Lima közönsége láthatja a Madách Imre drámája alapján készült animációs művet.

Teltházas vetítésen mutatták be nemrég a Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében a brit fővárosban működő Francia Intézet Ciné Lumière művészmozijában Jankovics Marcell animációs filmjét. Az ember tragédiája című alkotást az angliai premierre a magyar rendező is elkísérte, aki a vetítés után közönségtalálkozó vendége volt.

Az ember tragédiája 2011 novembere óta járja a világ nagyvárosait. A filmet februárban vetítették Montréalban, áprilisban a minneapolisi St. Paul Nemzetközi Filmfesztiválon, Franciaországban, a roueni közép- és kelet-európai filmek fesztiválján és a lengyel–cseh határon fekvő Český Těšín filmfesztiválján mutatják be.

Jankovics Marcell Az ember tragédiája forgatókönyvét Madách Imre színműve nyomán 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött. A film – amely fődíjat nyert Jerevánban, Vilniusban és Szolnokon – hosszú hányattatások után 2011 végén készült el. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező mind a tizenöt színt más-más stílusban dolgozta fel. (Forrás: Magyar Filmunió)

Szombathelyen a film grafikáiból nyílik kiállítás a SEK-könyvtárban, április 10-én 14:30-kor. További információ itt. 

April 3, 2013  |  jankovics marcell animáció