Aláírták a Magyar Építészeti Múzeum és Központ tervezési szerződését

Újabb szakaszához érkezett a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes létrehozása. 
2024. február 21.


 

  Közérdekű adatok

  Pályázatok


Közlemény AZ MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM
PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK
MÓDOSÍTÁSÁRÓL
---> Itt érhető el!


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-24-P)

Beadási határidő: 2024. február 7.

 

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

 „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023"

Pályázati kiírás

Magyar Művészet folyóirat

 

A Pesti Vigadó kiállításai
minden nap 10:00 és 19:00 között
tekinthetőek meg.
Információk, időpontok és jegyárak ––> Pesti Vigadó

Hírlevél

Ys királya

Lalo operájának magyarországi bemutatója a Palazzetto Bru Zane és a Nemzeti Filharmonikusok koprodukciójában

Az Ys királya a 19. század második felének egyik legnépszerűbb operája volt, ám még sohasem játszották a művet hazánkban. Ezt a hiányt pótolja a január 11-i magyarországi bemutató és lemezfelvétel a Müpában. A koncertszerű operaelőadáson vezényel Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester, az MMA rendes tagja.

2024. január 11.

A megújulás fénye a Ráday Házban

Hager Ritta alkotása a leégett kollégium 2019-es tragédiájára is emlékeztet

A Kossuth-díjas iparművész, textiltervező, gobelinművész, az MMA rendes tagja új alkotását avatták fel a budapesti Ráday Ház második emeletén az elmúlt év decemberében. A felkérésre készült, majdnem négy négyzetméteres gobelin központi motívuma egy fénylő égi kereszt, amely visszatükröződik a vízen, de megjelenik rajta a piros vonalak által jelképezett tűz is.

2024. január 10.

A budapesti Operaházban köszöntötték Bede-Fazekas Csabát

A Magyar Állami Operaházban január 9-én mutatták be a 90. születésnapját ünneplő, Kossuth-díjas operaénekesről, az MMA rendes tagjáról írt életrajzi könyvet

Korábban Győrben a 22. Győri Könyvszalonon debütált Werner Krisztina újságíró kötete, a Bel Canto, mely mögött hosszú előkészítő és kutatómunka, rengeteg baráti és szakmai beszélgetés áll. Bede-Fazekas Csabát élete során végig óriási szeretet és megbecsülés övezte. Mint elmondta, kicsit már fárasztónak éli meg a hetek óta tartó ünneplését, mégis örömteli és felemelő pillanatokat él át. Hozzátette, sosem bánta meg, hogy a vidéki győri színházba szerződött, hálás a sorsnak, hogy így döntött.

2024. január 10.

Művészeti program pályázati kiírása

A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet az államháztartás központi alrendszerén belüli és kívüli, az MMA alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására. Benyújtási határidő: 2024. február 7. 
A pályázatról további információk itt érhetőek el.

2024. január 9.
Első Utolsó
// ]]>