Aláírták a Magyar Építészeti Múzeum és Központ tervezési szerződését

Újabb szakaszához érkezett a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes létrehozása. 
2024. február 21.


 

  Közérdekű adatok

  Pályázatok


Közlemény AZ MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM
PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK
MÓDOSÍTÁSÁRÓL
---> Itt érhető el!


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-24-P)

Beadási határidő: 2024. február 7.

 

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

 „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023"

Pályázati kiírás

Magyar Művészet folyóirat

 

A Pesti Vigadó kiállításai
minden nap 10:00 és 19:00 között
tekinthetőek meg.
Információk, időpontok és jegyárak ––> Pesti Vigadó

Hírlevél

Stílusgyakorlatok

Tóth Péter kabaré-operájának ősbemutatója Szegeden és Magyarkanizsán
 

Ritkán adatik meg kortárs magyar mű ősbemutatója határon túl, ezúttal Tóth Péter Stílusgyakorlatok – kabaré-opera zongorakísérettel című darabját hallhatjuk Szegeden, majd a szerbiai Magyarkanizsán. A magyar kultúra napja alkalmából rendezett műsor második felében Bartók Béla I. vonósnégyesét és Tóth Péter Halálvirágok című művét játssza a Kosztándi Vonósnégyes.

A meghírdetett előadások betegség miatt elmaradnak!
 

2024. január 15.

„Embert kell építeni. Minden nap!"

Tíz éve hunyt el Plesz Antal

Plesz Antal Széchenyi- és Ybl Miklós-díjas építész, az MMA Építőművészeti Tagozatának néhai tagja 2014. január 12-én hunyt el. A róla szóló pályaképben Götz Eszter szerkesztő írta: „Hallatlan népszerűsége dacára a hivatalos szakmai elismerés csak a rendszerváltás utáni években érte utol. Ekkor kapta meg oktatói tevékenységéért a Kotsis Iván-emlékérmet, építészeti eredményeiért több magas állami kitüntetést, és 2008-ban Miskolc város Pro Urbe díjjal honorálta az életművét. Az igazi elismerés azonban a pályatársaktól és a tanítványoktól jött, és a halálával sem szűnt meg." 

2024. január 12.

Eperjes Károly Sopron új díszpolgára

Az ünnepélyes átadóra 2023 decemberében került sor

Sopron közgyűlése 2023-ban Sopron város díszpolgára címet adományozott Eperjes Károlynak, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának. A hegykői születésű, gimnáziumi tanulmányait Sopronban végző, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt a pályája ugyan messzire repítette, de a szülőföldhöz való kötődése máig eleven.

2024. január 11.

Ys királya

Lalo operájának magyarországi bemutatója a Palazzetto Bru Zane és a Nemzeti Filharmonikusok koprodukciójában

Az Ys királya a 19. század második felének egyik legnépszerűbb operája volt, ám még sohasem játszották a művet hazánkban. Ezt a hiányt pótolja a január 11-i magyarországi bemutató és lemezfelvétel a Müpában. A koncertszerű operaelőadáson vezényel Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester, az MMA rendes tagja.

2024. január 11.
Első Utolsó
// ]]>