Moholy-Nagy 125 – A jövő fénye

125 évvel ezelőtt, július 20-án született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, világhírű magyar művész. Munkásságát a világ számos országában jól ismerik, művei az aukciókon rekordáron forognak, az alkotásaiból összeállított kiállítások London, New York, Chicago és Los Angeles legnagyobb múzeumaiban hatalmas látogatóközönséget vonzottak az elmúlt években. A világban egyvalamit tudnak kevesen a 20. század eme meghatározó kísérletező, innovatív alkotójáról, mégpedig azt, hogy magyar volt. Az évforduló alkalmából a művész nevét viselő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rendhagyó audiovizuális kampányt készített, amelyet július 20-án, Moholy-Nagy László születésnapján mutatnak be a hazai médiaszolgáltatók, online médiumok, valamint a külföldi magyar intézetek.

2020. július 14.

Figyelem! A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságán 2020. augusztus 10. és 14. között igazgatási szünet lesz, az ügyfélfogadás szünetel.


Újra látogatható a Magyar Művészeti Akadémia székháza, valamint a Műcsarnok is. A Pesti Vigadó a 2020. június 24. és 2020. augusztus 16. közötti időszakban 10 és 17 óra között várja a látogatóit! A Műcsarnok szerda, csütörtök, vasárnap 10–18 óráig, péntek, szombat 12–20 óráig tart nyitva, hétfőn és kedden a kiállítóterek zárva lesznek.

Pályázatok

ÚJ PÁLYÁZATOK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KÖVETKEZMÉNYEINEK ENYHÍTÉSÉRE:
MMA-20-MHM
MMA-20-OMM

MMA-20-P kódú pályázat művészeti programokra — eredménylista

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

„SZENTENDRE – KULTÚRPART 2019" kulturális és szabadidőközpont a Duna-korzón


Közérdekű adatok

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Tisztelgés Páskándi Géza előtt

A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezték meg Páskándi Géza születésének 80. évfordulója alkalmából azt az estet, melyen özvegye, barátai, pályatársai és olvasói emlékeztek az 1995-ben elhunyt Kossuth-díjas íróra, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tagjára, az MMA társadalmi szervezet alapító tagjára.

2013. május 16.

A múlt jövője – konferencia Budapestről

Budapest fejlődésének lehetséges irányairól rendezett konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata 2013. május 13-án a KOGART Házban. Video.

2013. május 14.
Tóth György képei

Magyar fotóművészet az új évezredben

Miként változott meg a fotográfia az ezredforduló óta? Mi történt a magyar fotóművészetben, s az egyetemes folyamatok hogyan hatottak itthon? Többek közt ezekere a kérdésekre keresi a választ a Magyar Nemzeti Galéria tárlata.

2013. május 13.
Czene András köszöntője

Szemadám György: Arabuko Sokoke

„A sovány elefánt erdeje" – így hangzik magyarul Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja 2013. május 10-én megnyílt kiállításának címe, mely egyben Kenya legfőbb nemzeti parkjának is a neve.

2013. május 10.
Első Utolsó
// ]]>