Aláírták a Magyar Építészeti Múzeum és Központ tervezési szerződését

Újabb szakaszához érkezett a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes létrehozása. 
2024. február 21.


 

  Közérdekű adatok

  Pályázatok


Közlemény AZ MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM
PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK
MÓDOSÍTÁSÁRÓL
---> Itt érhető el!


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-24-P)

Beadási határidő: 2024. február 7.

 

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

 „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023"

Pályázati kiírás

Magyar Művészet folyóirat

 

A Pesti Vigadó kiállításai
minden nap 10:00 és 19:00 között
tekinthetőek meg.
Információk, időpontok és jegyárak ––> Pesti Vigadó

Hírlevél

Ikonok

Stefanovits Péter kiállítása Kecskeméten

Ikonok címmel nyílt meg február 9-én Stefanovits Péter Munkácsy-díjas képzőművész, az MMA rendes tagjának kiállítása a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központban. A Képzőművészeti Tagozatot vezető művész életművének korábbi korszakaiból származó és a legfrissebb darabjai között a klasszikus festett táblaképektől az elektrográfia, a szitanyomat, a litográfia, a clorox- és cinkmaratás eljárásain keresztül a legkülönfélébb vegyes technikával készült képekig, számos, különleges művészi megoldás tekinthető meg a tárlaton. 

2024. február 14.

A Hősök terén Vásáry Tamással

Emlékek a kilencvenen túl

 A Nap Kiadó február 8-án a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében bemutatta A kilencvenen túl… Hommage à Vásáry Tamás című könyvet. Az eseményen barátok, tisztelők, muzsikustársak köszöntötték a nemzet művészét, és felelevenítették közös történeteiket. Az est háziasszonya Sebestyén Ilona volt.

2024. február 12.

Átlényegülés

Perényi Miklóssal gyerekkori Bartók-tapasztalatáról, belső és külső hallásról, valamint a komponista küzdelmeiről is beszélgettünk

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett kétszeres Kossuth- és Prima Primissima-díjas Perényi Miklós az Anima Musicae Kamarazenekarral Haydn D-dúr csellóversenyét játssza február 8-án a Zeneakadémián. Az aktív zenélés és a zeneszerzés egyensúlyban van az életében, előadóművészetében a személyesség a tisztelettel párosul.

2024. február 6.

Elhunyt Katona Szabó Erzsébet textilművész

Életének 72. évében elhunyt Katona Szabó Erzsébet, Ferenczy Noémi-díjas textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Katona Szabó Erzsébetet a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.
„Műveimben… az elemek, a témák állandóan vissza-visszatérnek új alakban, újabb és újabb utak nyílnak. Mindig fontosnak éreztem viszont az érzelmekre hatni tudó üzenetet, legyen az falikárpit, öltözékbemutató, vagy éppen bőrkollázs-kompozíció." (Katona Szabó Erzsébet)

2024. február 5.
Első Utolsó
// ]]>