Aláírták a Magyar Építészeti Múzeum és Központ tervezési szerződését

Újabb szakaszához érkezett a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes létrehozása. 
2024. február 21.


 

  Közérdekű adatok

  Pályázatok


Közlemény AZ MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM
PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK
MÓDOSÍTÁSÁRÓL
---> Itt érhető el!


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-24-P)

Beadási határidő: 2024. február 7.

 

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

 „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023"

Pályázati kiírás

Magyar Művészet folyóirat

 

A Pesti Vigadó kiállításai
minden nap 10:00 és 19:00 között
tekinthetőek meg.
Információk, időpontok és jegyárak ––> Pesti Vigadó

Hírlevél

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Okleveleit

Művészetoktatói elismeréseket adott át 2023. december 4-én a Magyar Művészeti Akadémia. A köztestület 2016 óta adományoz Elismerő Oklevelet a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, művészetpedagógiai kutatók, közösségek, intézmények részére; az elismerésből évente legfeljebb öt adományozható, mellyel bruttó 500 ezer forint pénzjutalom jár. Az elismerések adományozásáról az MMA Oktatási, Képzési, Tudományos Bizottsága véleményének előzetes megismerését követően az elnökség dönt. Az MMA Elismerő Oklevelét 2023-ban Prof. Dr. Kárpáti Andrea, Papp Kornélia, Mercs István, Szombauer István és a kultúrAktív egyesület kapta. A díjakat Turi Attila, az MMA elnöke és Balázs Mihály, az MMA Oktatási, Képzési és Tudományos Bizottságának elnöke adták át az elnökség és a bizottság tagjai jelenlétében.

2023. december 6.

Szövetbe öltött hagyomány

Újragondolt viseletek a Katona József Nemzeti Színházban

A Magyar Művészeti Akadémia Kecskeméti Regionális Munkacsoportjának támogatásával elismert hazai viseletkészítők munkáiból nyílt kiállítás december 3-án a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A Szövetbe öltött hagyomány című tárlat 2024. február 11-ig látogatható a színház bal oldali páholyfolyosóján. 

2023. december 5.

Példaképek

Átadták az idei Prima Primissima díjakat
 
A 2023-as Prima Primissima díjakat és a Közönségdíjat december 1-jén este a Müpában adták át ünnepélyes keretek közt, a díjazottak névsorában az MMA több tagja idén is megtalálható. Magyar építészet kategóriában Prima Primissima lett Ferencz Marcel építész, egyetemi tanár, az MMA rendes tagja; Magyar képző- és iparművészet kategóriában Lukácsi László üvegszobrászművész, az MMA rendes tagja; Magyar irodalom kategóriában Kontra Ferenc író, költő, műfordító, szerkesztő. Magyar zeneművészet kategóriában Sapszon Ferenc Kossuth- és Liszt-díjas karnagy, az MMA rendes tagja vehette át a díjat. Juhász Zoltán népzenész és Füzesi Magda költő, író pedig Prima-díjas lett.

2023. december 4.

Az ember addig ember, amíg emlékszik

Szarvas Péter tervezési folyamatról, örökségvédelemről és túlélésről
 
Édesanyja zenei pályát képzelt el számára; zongorázni tanult, de küzdött a kottával. Ma már nem szokott hangszerhez ülni. Felmenői között volt festőművész nagymama, ruszin drámákat író ükapa, muzeális tárgyakat faragó dédapa is. A családjából többen tanítottak, vagy görögkatolikus papként közösséget vezettek. Szarvas Péter építész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) levelező tagja máshogyan szolgálja szülővárosa, Ungvár lakóit. 

2023. december 4.
Első Utolsó
// ]]>