Aláírták a Magyar Építészeti Múzeum és Központ tervezési szerződését

Újabb szakaszához érkezett a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes létrehozása. 
2024. február 21.


 

  Közérdekű adatok

  Pályázatok


Közlemény AZ MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM
PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK
MÓDOSÍTÁSÁRÓL
---> Itt érhető el!


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-24-P)

Beadási határidő: 2024. február 7.

 

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

 „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023"

Pályázati kiírás

Magyar Művészet folyóirat

 

A Pesti Vigadó kiállításai
minden nap 10:00 és 19:00 között
tekinthetőek meg.
Információk, időpontok és jegyárak ––> Pesti Vigadó

Hírlevél

Elhunyt Budai Ilona népdalénekes

Életének 73. évében 2023. december 15-én Budapesten elhunyt Budai Ilona Kossuth-díjas magyar népdalénekes, előadóművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. Budai Ilona tanított a Zeneakadémián, az Óbudai Népzenei Iskolában, de rendszeresen megénekeltette közönségét is, bárhová hívták előadni. Életének fő célja volt terjeszteni, tanítani, megszerettetni a népdalokat, és elültetni azt a lelkiséget valamennyi korosztály szívében, amit a népdalok hordoznak. Budai Ilonát a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. | A gyászjelentés itt olvasható.
 
Végső búcsúztatása 2024. január 11-én (csütörtökön) 12:00-kor lesz a Fiumei Úti Sírkertben.

2023. december 15.

Keletelt sorsok

Építészeti kamaratárlat nyílt a Műcsarnokban 

A Műcsarnok, valamint a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) közös kamaratárlata bemutatja azokat a magyar építészeket, akik a 19. századtól napjainkig Ázsia bűvöletében éltek és alkottak. A Keletelt sorsok: magyar építészek Ázsiában című kiállítás 2023. december 15-től 2024. február 11-ig látogatható a Műcsarnokban, az MMA intézményében. Baldavári Eszter művészettörténész-muzeológus kurátori tárlatvezetésre várja az érdeklődőket december 16-án, szombaton 15 órától. 

2023. december 15.

Karinthy-gyűrűvel ismerték el Reviczky Gábort

A Nemzet Művésze címmel, Kossuth- és Jászai Mari-díjjal elismert színművész újabb rangos kitüntetést vehetett át

A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetésben 1975 óta részesülnek a humor műfajának képviselői. A magyar- és világirodalom számos színpadi művében, valamint filmben és tévéjátékban emlékezeteset alkotó, hangját világsztároknak kölcsönző Reviczky Gábor a kilencvenes és a kétezres években szinte valamennyi magyar filmvígjátékában játszott.

2023. december 15.

Együttműködési megállapodás

Építészeti együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Magyar Művészeti Akadémia, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), az MMA Építőművészeti Tagozata, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Építőművészeti Osztálya az MMA székházában, a Pesti Vigadóban december 13-án.

2023. december 14.
Első Utolsó
// ]]>