Aláírták a Magyar Építészeti Múzeum és Központ tervezési szerződését

Újabb szakaszához érkezett a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) gyűjteményeinek és új kiállítóhelyének elhelyezésére, valamint közintézményi funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes létrehozása. 
2024. február 21.


 

  Közérdekű adatok

  Pályázatok


Közlemény AZ MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM
PÁLYÁZATI KIÍRÁSÁNAK
MÓDOSÍTÁSÁRÓL
---> Itt érhető el!


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-24-P)

Beadási határidő: 2024. február 7.

 

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

 „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023"

Pályázati kiírás

Magyar Művészet folyóirat

 

A Pesti Vigadó kiállításai
minden nap 10:00 és 19:00 között
tekinthetőek meg.
Információk, időpontok és jegyárak ––> Pesti Vigadó

Hírlevél

Elhunyt Finta József építész

Életének nyolcvankilencedik évében, 2024. január 7-én Budapesten elhunyt dr. Finta József, az 1992-ben alapított Magyar Művészeti Akadémia társadalmi szervezet alapító tagja, a nemzet művésze, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Kossuth-, Ybl Miklós-, Steindl Imre- és Prima Primissa díjas építész, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje. Finta József életművének hatása, esztétikai és városképi jelentősége, építészetszemlélete több nemzedék számára alapélmény, a rendszerváltás utáni Budapest az ő épületeivel, az ő elvei mentén tudott igazán világvárossá válni. Finta Józsefet az MMA saját halottjának tekinti. Búcsúztatása 2024. január 26-án, 12 órakor lesz a Budapest I. kerületi Szilágyi Dezső téri templomban lesz, a református egyház szertartása szerint. 

2024. január 8.

Elhunyt Ferdinandy György író

Életének 89. évében, január 7-én Miamiban elhunyt Ferdinandy György, Magyarország Babérkoszorúja díjjal elismert, Saint-Exupery-, József Attila-, Márai Sándor - és Prima Primissima-díjas író, irodalomtörténész, kritikus, egyetemi tanár a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.
„Nem voltak mestereim, nem voltak írótársak, akik körülvettek volna. Teljesen magamra voltam utalva egy idegen világban, idegen nyelvi közegben. Nem ismertem a magyarországi nemzedéktársaimat. Az emigránsok többnyire Nyugat-Európában maradtak, a trópusokon egyedül voltam. Nagyon sokáig tartott, amíg megtaláltam a hangomat" – emlékezett vissza Pécsi Györgyi irodalomtörténész, az MMA rendes tagja kérdéseire válaszolva a Magyar Művészet 2015/3. számában megjelent interjúban.

2024. január 8.

Fából faragott élet

Szatyor Győző gyermekkoráról, a hit megtartó erejéről, alkotásról

Az Ormánságot és a régen ott dolgozó mesterek munkáját tekinti élete és művészete bölcsőjének Szatyor Győző Kós Károly-díjas fafaragó, népi iparművész, az MMA rendes tagja. Feladatának érzi a magyar népi kultúra tovább örökítését. A Parókia portálnak adott interjút közöljük.

2024. január 4.

Életem lényege: nem hasonlítani

Marton Évával beszélgetetett Gáspár Kinga

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem" akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat.

2024. január 3.
Első Utolsó
// ]]>