A Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány irodalmi pályázata

A Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával meghirdeti:

Ha megszólalnak a Hallgatók — irodalmi pályázat határon innen és határon túl — nem csak bölcsészeknek.
 

Jelentkezni már kiadott, vagy még publikálatlan VERSEDDEL az antologia@veha.hu e-mail címen lehet, amennyiben szeretnéd, hogy műved ingyenesen bekerülhessen a kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb vállalkozásába, a kizárólag főiskolások és egyetemisták műveit magába foglaló Magyar Hallgatói Antológiába!

A pályaművek témája bármi lehet, ami Benneteket érint, foglalkoztat. Egy szerző több verssel is pályázhat. Terjedelmi megkötés és pályázati díj NINCS!
 
A beérkezett műveket neves irodalmárokból és művészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A Magyar Hallgatói Antológia bemutatására terveink szerint a 2013. évi 84. Ünnepi Könyvhéten is sor kerül Székesfehérváron.
 

A szervezet éppen 15 esztendővel ezelőtt vállalta fel, hogy létrehozza Magyarország olyan versgyűjteményét, melynek művei felsőoktatásban tanuló diákok tollából származnak. — A múlt tisztelete, az akkori pozitív fogadtatás és napjaink értékszemlélete újraélesztette azt az igényt, hogy a megkezdett programot folytatva, lehetőségeinkhez mérten korunk új, leendő szerzőinek tollából ismét egy csokrot állítsunk össze — mondta a VEHA nevében Balassa Gergő.

A gyűjtemény a mai egyetemi és főiskolai hallgatók verseinek válogatott kiadása lesz, a szerkesztők ezért remélik, hogy elsősorban az őket érintő és foglalkoztató kérdésekről íródnak a költemények, így a hallgatótársak nagyobb érdeklődéssel és megértéssel olvashatják majd a kötetet.

A pályaművek beküldési határideje: 2013. február 8.
 
Forrás: http://veha.hu/cikkek/antologia/
2013. január 21.  |  pályázat