« Vissza

2018. december 13. | 17:00 – Csíksomlyói passió – Egy színházi előadás zarándokútja – Könyvbemutató

2018. december 13. | 17:00 – Csíksomlyói passió – Egy színházi előadás zarándokútja – Könyvbemutató

2018. augusztus 18-án Csíksomlyón monumentális szabadtéri előadásként mutatták be Vidnyánszky Attila rendezésében a Csíksomlyói passiót. A bemutató a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója volt, de sokkal több, mint egy színházi előadás szabadtéri feldolgozása. Az MMA Kiadó gondozásában megjelenő szép kiállítású album többféle aspektusból idézi meg a monumentális vállalkozást.
Az erdélyi ünnepi előadásból vett szemelvények, a Berecz András által összeállított archaikus mesék és énekek mellett olvashatunk majd tanulmányt a ferences iskoladrámákról, és természetesen megszólalnak az előadás főbb alkotói is. Vidnyánszky Attila rendező és Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető, koreográfus vall arról, miért jelent mérföldkövet a pályájukon ez a grandiózus előadás. Olvashatunk interjúkat a szereplő színészekkel, élményszerű beszámolókat a székelyföldi táncosokkal.
A Prima Primissima díjas Benkő Imre és a Nemzeti Színház fotósa, Eöri Szabó Zsolt exkluzív képei segítenek felidézni mindazt, amit 25 ezer ember a helyszínen átélt.
 
A kiadó a kötet bemutatóját december 13-án, 17 órától tartja a Nemzeti Színház első emeleti nézőtéri társalgójában, az aznapi Csíksomlyói passió előadás előtt. A bemutatón részt vesznek a kötet szerzői és az előadás alkotói.