fotó: MMA/Nyirő Simon

Életgazdagság

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kiállítása

Életgazdagság címmel nyílik meg november 23-án a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kiállítása a Pesti Vigadóban. A címadó gondolat Andrásfalvy Bertalantól származik, és jól tükrözi a néphagyományban gyökerező alkotóerőt. A kiállítás – a Pesti Vigadó kiállítótereinek sajátosságait is figyelembe véve – hármas tagozódású: az Isten – haza – család hármas egység köré szerveződik. Ennek megfelelően három jól elkülönülő, de egymásból következő és egymáshoz kapcsolódó térben rendezték el a magyar hagyományban gyökerező alkotásokat.
2022. november 23.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Titkárságánál 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig igazgatási szünet lesz, az ügyintézés szünetel!

2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden sem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

BADACSONYI KULTURÁLIS ÉS TURISZTIKAI KÖZPONT 2021"

Eredményhirdetés: 2022. február 2.
Zárójelentés és e
redmények

Virtuális séta

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Átadták a nemzet betlehemét

Első alkalommal adták át a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának közreműködésével megvalósult nemzet betlehemét az Országház előtti Kossuth Lajos téren, az alkotás 17 szobra és építménye a Kárpát-medence 34 települése fafaragóinak önkéntes munkájával és 64 népművészeti egyesület összefogásával készült el. A nemzet betlehemét advent első vasárnapjától vízkeresztig lehet megcsodálni az ország karácsonyfája szomszédságában.

2022. november 28.

András Ferenc 80

András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a nemzet művésze november 24-én ünnepli 80. születésnapját. Köszöntésére a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum november 21-én ünnepi vetítést tartott az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Dögkeselyű című, frissen restaurált filmjének bemutatásával Kiss Mari Jászai Mari-díjas és Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművészek, a Nemzet Színésze részvételével. Másnap a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata köszöntötte az ünnepeltet a Pesti Vigadóban a Bonta Zoltán által rendezett a Rendező és holdvilág című portréfilm levetítésével Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész és Mécs Károly Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze jelenlétében.

2022. november 22.

Pásztor Béla kapta a Makovecz Imre-díjat

Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere kapta idén a Makovecz Imre-díjat, amelyet november 20-án a Héttorony Fesztivál zárógáláján adtak át. Az elismerést 2015-ben három szervezet, a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés alapította és szoros együttműködésben döntenek a díjazott személyéről.

2022. november 21.

XXI. Lakiteleki Filmszemle Sára Sándor emlékezetére

Immáron hagyomány, hogy télelőn filmszemlét rendeznek Sára Sándor Kossuth-nagydíjas operatőr, rendező, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagja tiszteletére Lakiteleken. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet, valamint a Dunaversitas Egyesület által meghirdetett szemlére hazai és határon túli alkotóktól 114 film érkezett. Ezek közül az előzsűri döntése alapján 22 film került be a szemle versenyprogramjába. A filmszemle ünnepélyes díjkiosztóját és a díjnyertes filmek vetítését november 18-án tartották meg a Hungarikum Ligetben.

2022. november 18.
Utolsó
// ]]>