„A hazámat szolgálom"

Lantos István az orgonaként használt zongoráról, Bartók Béla szigoráról és Dohnányi Ernőről, aki „Keblemre, pajtás!" alapon mindenkit szeretett

A Liszt Ferenc Társaság jubileumi ünneplése Lantos István örökös tiszteletbeli elnök zongorajátékával vette kezdetét november 25-én a Régi Zeneakadémián. A Kossuth-díjas zongoraművészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját a közelmúltban a nemzet művészének választották. Mitől különleges a magyar hangszeres zenetanítás? – egyebek mellett erről is kérdeztük.
2023. november 28.

Amor Vitae

Móser Zoltán könyvbemutatója Tevelen

A teveli községi könyvtárban, a tolnai település nyári fesztiválja keretében, augusztus utolsó szombatján ismerhette meg a közönség Móser Zoltán fotóművész Amor Vitae című albumát. A kötetbemutató színhelyválasztását az indokolta, hogy a könyv ezernyi közvetlen és közvetett szállal kötődik az MMA rendes tagja gyermekkorának színteréhez.

2023. szeptember 5.

Finnországban koncertezett a Cantica Aeterna Énekegyüttes

A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasai a Helsinki Ünnepi Héten

Finnországba látogatott a Cantica Aeterna 2023. augusztus 15­-e és 18-a között. Az énekegyüttes fellépett a Pyhä Maria katolikus templomban és a Helsinki Ünnepi Hét nyitóeseményén.  Zenei workshopjának a Liszt Intézet Helsinki adott otthont a Művészetek Éjszakáján (Taiteiden Yö), koncertjein a finn Juvenalia énekegyüttes és Tabajdi Ádám MMA-ösztöndíjas, Junior Prima-díjas orgonaművész is szerepelt.

2023. augusztus 25.

Jubileumi alkotótelep zárókiállításával ünnepeltek Mezőberényben

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával nyitotta meg zárókiállítását az államalapítás ünnepe alkalmából a X. Mezőberényi Művésztelep. Ván Hajnalka művészettörténész mellett Vesmás Péter, a MMA Szegedi Regionális Munkacsoportjának elnöke is méltatta a tíz éves múltra visszatekintő alkotótelepet.

2023. augusztus 25.

Népi építészettel foglalkozó nemzetközi konferenciát rendeznek Veszprémben

Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig

A népi építészet és a modern építészet kapcsolatáról közösen rendez konferenciát Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig címmel az MTA VEAB Népi Építészeti Munkabizottság, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) valamint a Szimmetria Alapítvány. 

2023. augusztus 23.
Első Utolsó
// ]]>