Bakos István: Krisztus teste és vére

Találkozás

Az MMA kiállítása az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére

Találkozás címmel kortárs művészeti kiállítás nyílt szeptember 1-jén este a Vigadó Galériában. A Magyar Művészeti Akadémia képző-, fotó- valamint iparművészeti alkotásokat felvonultató tárlata a közelgő 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik. A kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet XXI. századi szemlélettel ábrázolni az eucharisztikus témakört. Az alkotások, körbejárva a témát, izgalmas, művészi válaszokat adnak, továbbá egy kis megállásra, befelé fordulásra, elgondolkodásra késztetnek, hogyan is élünk, mi a fontos, a lényeges az életünkben.
2021. szeptember 2.

„Kétműfajú ember vagyok"

Beszélgetés Lukács Sándorral

„A versek a magány szent pillanataiban születnek" – véli Lukács Sándor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjával a költészet mellett természetesen a legújabb színházi szerepekről, és egy kerek évfordulóról is beszélgettünk. (Kurucz Éva interjúja)

2021. augusztus 10.

Tisztelgés a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából három időszaki kiállítást nyitott meg Erdő Péter bíboros, prímás augusztus 2-án az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. Az eseményen Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is köszöntőt mondott. Az Orcád világossága, a Legyetek tanúim és az Ezerarcú szeretet című tárlatok szeptember 20-áig tekinthetők meg.

2021. augusztus 3.

„Pannon töredék"

„Az 1975-ös év a magyar irodalom fejlődésében az addig egymással viaskodó »realista« és »modernista« irányzatok szerves egységbe forrásával kezdődő valódi korszakhatár" – vallja Szörényi László. A József Attila- és Széchenyi-díjas irodalomtörténész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Mészöly-centenáriumról és készülő Dante-tanulmányáról is mesélt.
(Kurucz Éva interjúja)

2021. augusztus 2.

Áttetsző világ – Akvarell triennálé Egerben

Több mint száz művész mutathatta meg tehetségét a IV. Országos Akvarell Triennálén Egerben. A Kepes Intézetben kiállított alkotásokat július 24-én szakmai zsűri díjazta; ennek tagja volt többek között Csurka Eszter és Földi Péter is. A legrangosabb elismerést, a Magyar Művészeti Akadémia fődíját, Ványai Magdolna festőművész kapta. A rendezvényhez több kísérő kiállítás is kapcsolódik. A kiállítások, melyek a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósulhattak meg, szeptember végéig tekinthetők meg.

2021. július 29.
Első Utolsó
// ]]>