Bakos István: Krisztus teste és vére

Találkozás

Az MMA kiállítása az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére

Találkozás címmel kortárs művészeti kiállítás nyílt szeptember 1-jén este a Vigadó Galériában. A Magyar Művészeti Akadémia képző-, fotó- valamint iparművészeti alkotásokat felvonultató tárlata a közelgő 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik. A kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet XXI. századi szemlélettel ábrázolni az eucharisztikus témakört. Az alkotások, körbejárva a témát, izgalmas, művészi válaszokat adnak, továbbá egy kis megállásra, befelé fordulásra, elgondolkodásra késztetnek, hogyan is élünk, mi a fontos, a lényeges az életünkben.
2021. szeptember 2.

Győzelemről énekeljen!

2021. szeptember 5-én 18:15-kor a Duna Televízió mutatja be a Győzelemről énekeljen! című 52 perces dokumentumfilmet. A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kötődően – megvalósult film, a központi nyitómise után kerül vetítésre. A dokumentumfilm eddig még nem publikált dokumentumok és színes felvételek segítségével eleveníti fel az 1938-as budapesti Kongresszus előkészületetit, eseményeit és utóhatását. Többek között azt is, hogy 83 évvel később Budapest egy hétre újra a katolikus világ fővárosa lesz. A film a vetítés után még hét napig megtekinthető lesz a Médiaklikken, a köztelevízió portálján. A NEK 2020 hivatalos oldalán pedig angol feliratozással is látható lesz az alkotás.

2021. szeptember 3.

Ünnepi könyvhét az MMA Kiadóval

Ma kezdődik a 92. Ünnepi Könyvhét, amely szeptember 5-ig a Vörösmarty tér mellett a Vigadó tér és a Duna-korzó területén várja az érdeklődőket Budapesten. A rendezvényen 140 könyves pavilonban, 173 kiadó kínálja a könyveit és két színpadon reggel 10 és este 7 óra között több mint 70 könyvbemutató beszélgetést tartanak. A rendezvényen az MMA Kiadó is önálló pavilonnal képviselteti magát, ahol a Magyar Művészeti Akadémia számos idei és egészen új kiadványát is kézbe vehetik az érdeklődők, emellett természetesen szerzőink is több dedikációt tartanak. "Szép Magyar Könyv 2020" különdíjat kapott az MMA Kiadó két kiadványa: Barokk freskófestészet Magyarországon II. és Pintér Judit szerkesztő: Sára Sándor című kötete.

2021. szeptember 2.

70 éves a MÁNE – „A Magyar Állami Népi Együttes alapküldetése, feladatai és céljai hetven éve nem változtak"

„Vallom, hogy a színpadi néptánc létezése egy nemzet számára nemcsak művészet, hanem identitásforrás is." Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, Harangozó Gyula-díjas, érdemes és kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja az évfordulós rendezvényekről, és persze személyes művészi hitvallásáról is mesélt. (Kurucz Éva interjúja)

2021. szeptember 1.

Szent Korona-kilátót és Fekete György-emlékoszlopot avattak Kisgyőrben

2021. augusztus 28-án ünnepélyes keretek között adták át a Szent Korona-kilátót és professor emeritus Fekete György emlékoszlopát Kisgyőrben. A rendezvényen köszöntőt mondott Kékedi László polgármester és Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke. A kilátót és a hozzá tartozó beruházásokat Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő, az emlékoszlopot Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke adta át.

2021. augusztus 30.
Első Utolsó
// ]]>