fotó: MMA/Nyirő Simon

Életgazdagság

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kiállítása

Életgazdagság címmel látható november 23-ától a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kiállítása a Pesti Vigadóban. A címadó gondolat Andrásfalvy Bertalantól származik, és jól tükrözi a néphagyományban gyökerező alkotóerőt. A kiállítás – a Pesti Vigadó kiállítótereinek sajátosságait is figyelembe véve – hármas tagozódású: az Isten – haza – család hármas egység köré szerveződik. Ennek megfelelően három jól elkülönülő, de egymásból következő és egymáshoz kapcsolódó térben rendezték el a magyar hagyományban gyökerező alkotásokat.
2022. november 23.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Titkárságánál 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig igazgatási szünet lesz, az ügyintézés szünetel!

2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden sem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

BADACSONYI KULTURÁLIS ÉS TURISZTIKAI KÖZPONT 2021"

Eredményhirdetés: 2022. február 2.
Zárójelentés és e
redmények

Virtuális séta

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

A mi Kodályunk 2.

Elkészült és decemberben a mozikba kerül Petrovics Eszter Kodály-filmtrilógiájának második része, mely a zeneszerző, zenetudós életének az I. világháborútól a Psalmus Hungaricus 1923-as bemutatásáig tartó időszakát dolgozza fel, a remekművet állítva a középpontba. A sorozat első részéhez hasonlóan a filmben a két főszereplő – Fekete Gábor színművész és Radnóti Róza zeneakadémista, akik ezúttal a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékeit alakítják – egymással és különböző szakértőkkel zajló beszélgetéseiből, valamint a filmben felcsendülő zeneművekből tárul fel Kodály életpályájának e korszaka. A film létrejöttét a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

2022. november 29.

Átadták a nemzet betlehemét

Első alkalommal adták át a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának közreműködésével megvalósult nemzet betlehemét az Országház előtti Kossuth Lajos téren, az alkotás 17 szobra és építménye a Kárpát-medence 34 települése fafaragóinak önkéntes munkájával és 64 népművészeti egyesület összefogásával készült el. A nemzet betlehemét advent első vasárnapjától vízkeresztig lehet megcsodálni az ország karácsonyfája szomszédságában.

2022. november 28.

Műveljük kertjeinket! – Bukta Imre művei a Godot Galériában

Bukta Imre képzőművész legfrissebb műveiből válogat a budapesti Godot Kortárs Művészeti Intézet Műveljük kertjeinket! címmel november 28-ától látható kiállítása. A Műveljük kertjeinket! olyan tematikus tárlat, melyre Bukta Imre új műveket készített. A mintegy ezer négyzetméteren installált kiállítás vezérfonala a vidéken alkotó ember esztétikai, szociális és erkölcsi viszonyulása a környező világhoz. A tárlat hat tematikus egységből épül fel: a vidékiség, a fák, a szakralitás, egyes értékek devalválódása, az idősödés és az otthon témája mentén csoportosított művek nyomán megjelenhet a kiállítás alapideája is, az alkotás szükségességének belátása.

2022. november 28.

Örökhagyók, örökösök, feladatok

„Az élet végére tett PONT egyben kezdet is" – ez a Terényi Ede erdélyi zeneszerző-zenetudóstól származó idézet adta a címét a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata konferenciájának a határon túli magyar művészeti és művészetelméleti hagyatékok kezeléséről, november közepén, a Pesti Vigadóban, az MMA székházában. Bevezetőjében dr. Solymosi-Tari Emőke zenetörténész, akadémikus, a tagozat vezetője elmondta: a rendezvény egy tematikus konferenciasorozat része, amely a határon túli magyar művészet és művészeti kutatás kérdéseivel foglalkozik. Az MMA számára a hagyatékok gondozása kiemelt kérdés, ezért került fókuszba ezúttal éppen ez a téma.

2022. november 25.
Utolsó
// ]]>