Életgazdagság

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kiállítása

Életgazdagság címmel nyílik meg november 23-án a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának kiállítása a Pesti Vigadóban. A címadó gondolat Andrásfalvy Bertalantól származik, és jól tükrözi a néphagyományban gyökerező alkotóerőt. A kiállítás – a Pesti Vigadó kiállítótereinek sajátosságait is figyelembe véve – hármas tagozódású: az Isten – haza – család hármas egység köré szerveződik. Ennek megfelelően három jól elkülönülő, de egymásból következő és egymáshoz kapcsolódó térben rendezték el a magyar hagyományban gyökerező alkotásokat.
2022. november 23.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Titkárságánál 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig igazgatási szünet lesz, az ügyintézés szünetel!

2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden sem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

BADACSONYI KULTURÁLIS ÉS TURISZTIKAI KÖZPONT 2021"

Eredményhirdetés: 2022. február 2.
Zárójelentés és e
redmények

Virtuális séta

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Pásztor Béla kapta a Makovecz Imre-díjat

Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere kapta idén a Makovecz Imre-díjat, amelyet november 20-án a Héttorony Fesztivál zárógáláján adtak át. Az elismerést 2015-ben három szervezet, a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés alapította és szoros együttműködésben döntenek a díjazott személyéről.

2022. november 21.

XXI. Lakiteleki Filmszemle Sára Sándor emlékezetére

Immáron hagyomány, hogy télelőn filmszemlét rendeznek Sára Sándor Kossuth-nagydíjas operatőr, rendező, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagja tiszteletére Lakiteleken. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet, valamint a Dunaversitas Egyesület által meghirdetett szemlére hazai és határon túli alkotóktól 114 film érkezett. Ezek közül az előzsűri döntése alapján 22 film került be a szemle versenyprogramjába. A filmszemle ünnepélyes díjkiosztóját és a díjnyertes filmek vetítését november 18-án tartották meg a Hungarikum Ligetben.

2022. november 18.

Rohonyi Anikó 80

Az „aranytorkú és aranylelkű" Rohonyi Anikót köszöntötték

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és felesége, Lévai Anikó levélben köszöntötte a nyolcvan­esztendős Rohonyi Anikó operaénekest, a Magyar Állami Operaház volt vezető drámai szopránját, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját, akinek ünneplésére gyűltek össze pályatársai és művészetének kedvelői a Makovecz Szalonban 2022. november 16-án. Az esten, melyen megjelent Richly Gábor, az MMA főtitkára is, a Liszt Ferenc- és Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjas művésszel Török Géza karmester beszélgetett.

2022. november 17.

Eredményt hirdettek a Tamási Áron esszé- és novellapályázaton

Tamási Áron (1897–1966), az erdélyi klasszikus író születésének 125. évfordulója alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia – a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével – esszé és novella írására hirdetett pályázatot. A pályázatra a két kategóriában olyan, korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt művekkel lehetett jelentkezni, melyek kapcsolódnak Tamási Áron életművéhez. A pályázatra 131 mű érkezett. Az első három-három helyezettnek, valamint a különdíjasoknak 2022. november 16-án adták át a díjakat az MMA székházában, a Pesti Vigadóban.

2022. november 16.
Utolsó
// ]]>