Hat kortárs szobrász alkotásai láthatók a Műcsarnok új tárlatán

Hat kortárs szobrász alkotásai láthatók a Súlypontok – A megjelenítés határai a kortárs szobrászatban című tárlaton az MMA intézményében, a Műcsarnokban, melyen többek között organikus anyagokból és műanyagból készült alkotásokat, kisplasztikákat és installációkat is láthatnak az érdeklődők. Az „egy terem – egy művész – egy kurátor" típusú kiállítást immár hatodik alkalommal rendezik meg a kiállítóhelyen. Idén először azonos műfaj szerint választottak alkotókat: a szobrászat lett a tárlat rendező elve. A kiinduló koncepció abból ered, hogy napjainkban Magyarországon erős szobrászati fellendülés tapasztalható, szinte minden anyagra és műfajra találunk friss példát.
2023. március 24.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
a Pesti Vigadó, a Műcsarnok, valamint a Walter Rózsi-villa hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-23-P)
Beadási határidő: 2023. április 24.


LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

zárójelentés
virtuális séta
AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Átadták a Magyar Örökség díjakat

Az elismerésben részesültek között van Döbrentei Kornél, Tamás Menyhért és Tőzsér Árpád életműve

A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében 104. alkalommal rendezték meg a Magyar Örökség díjátadó ünnepséget március 25-én. Köztestületünk tagjai közül kitüntetéssel ismerték el a Babérkoszorú-díjas Döbrentei Kornél költészetét, a Kossuth-díjas Tamás Menyhért írói munkásságát és a nemzet művésze, Tőzsér Árpád irodalmi életművét. 

2023. március 25.

Hármas könyvbemutatóval köszöntötték a nyolcvanöt éves Ágh Istvánt

Ágh István Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, író, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja nagy formátumú költészete, korszakalkotó és nemzedékek számára példaként szolgáló költői, írói és műfordítói munkája elismeréseként Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetést vett át nemzeti ünnepünk alkalmából. Március 24-én barátok, tisztelők és pályatársak köszöntötték új könyveinek bemutatóján, az életművét gondozó Nap Kiadó rendezvényén, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

2023. március 24.

2023-as művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA – 2023

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 180 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

2023. március 22.

A mozdulatok költészete – kezdődik a Pastorale-sorozat

A Pastorale családi előadás-sorozat a 2023-as évadban is a Pesti Vigadó Dísztermében, a Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésében valósul meg. Az egyedi szerkesztésű, minden korosztálynak élményt adó sorozat 2023-as nyitóelőadásán A mozdulatok költészete címmel, a Táncművészeti Egyetem főszereplésével mutatnak be különböző stílusú táncprodukciókat. Olyan híres romantikus balettek részleteit láthatja a közönség, mint a Petipa által megálmodott A bajadér, vagy a Harangozó Gyula által koreografált Coppélia, de az elmúlt években alkotott modern táncprodukciók is színpadra kerülnek a Harangozó-díjas Kulcsár Noémi koreográfiájával, Vivaldi és Ravel zenéjére. Az Egyetem néptánc szakirányán tanuló ifjú tehetségek pedig verbunkot és palotást táncolnak, Bihari János, illetve Erkel Ferenc muzsikájára.

2023. március 21.
Utolsó
// ]]>