„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
2023. szeptember 26.

Jubileumi alkotótelep zárókiállításával ünnepeltek Mezőberényben

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával nyitotta meg zárókiállítását az államalapítás ünnepe alkalmából a X. Mezőberényi Művésztelep. Ván Hajnalka művészettörténész mellett Vesmás Péter, a MMA Szegedi Regionális Munkacsoportjának elnöke is méltatta a tíz éves múltra visszatekintő alkotótelepet.

2023. augusztus 25.

Népi építészettel foglalkozó nemzetközi konferenciát rendeznek Veszprémben

Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig

A népi építészet és a modern építészet kapcsolatáról közösen rendez konferenciát Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig címmel az MTA VEAB Népi Építészeti Munkabizottság, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) valamint a Szimmetria Alapítvány. 

2023. augusztus 23.

Szentmártoni János: új, megreformált irodalmi rendszerre lenne szükség

Újra egy asztalhoz ültetnék az írószervezeteket
 
Az írószervezetek érdekképviseleti vonalának erősítése, az olvasás népszerűsítése, a nagy múltú irodalmi műhelyek megreformálása, valamint ezek egy új rendszerbe helyezése lesz a magyarországi irodalmi fórumok legfontosabb feladata – mondta Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja augusztus 15-én Tokajban.

2023. augusztus 22.

Kitüntetéseket adtak át augusztus 20-a alkalmából

A Magyar Művészeti Akadémia tagjai is elismerésben részesültek nemzeti ünnepünkön

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkára átadta az állami kitüntetéseket, a kulturális elismeréseket és a Népművészet Mestere díjakat augusztus 20. alkalmából a Pesti Vigadóban. Gratulálunk a Magyar Művészeti Akadémia kitüntetett tagjainak!

2023. augusztus 21.
Első Utolsó
// ]]>