„Hagyjuk magunkat elbűvölni"

Megjelent a Barokk freskófestészet Magyarországon című sorozat harmadik kötete

A hazánkban ma látható műemlékek döntő többsége a barokk korban született, ezért e korszak tudományos kutatása építészeti és művészettörténeti múltunk megismerésének egyik legfontosabb feladata. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több mint tíz éve kutatja és dolgozza fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit. A nagy jelentőségű művészettörténeti munka eredményeit a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) az MMA Kiadó gondozásában 2019–2023 között négy kötetben jelenteti meg. A 2022 végén napvilágot látott harmadik kötet Győr-Moson-Sopron és Vas megye alkotásait öleli fel.
2023. január 18.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Egy korszak építésze

Hauszmann Alajos naplója

„Visszapillantva életem múltjára, örömmel megállapíthatom, hogy azon szerencsés emberek sorába tartozom, akik elmondhatják, hogy boldogan éltek" – írta naplójában a hetvenedik évét betöltő Hauszmann Alajos. A millenniumi időszak, a századelő talán legkedveltebb és legtehetségesebb, így gyakorta foglalkoztatott építésze, tanára volt. Két bőrkötésben fennmaradt naplójának 1997-es első kiadását követően most a Magyar Művészeti Akadémia Kiadó vállalkozott arra, hogy kiegészített-bővített formában ismét megjelentesse.

2023. január 25.

Az MMA tagjai a magyar kultúra napján

A Magyar Művészeti Akadémia tagjai az ország számos pontján és külhoni rendezvényeken is részt vesznek a január 22-éhez, a Himnusz születése kétszázadik évfordulójához kapcsolódó megemléke­zé­seken. Az 1989 óta évente megtartott ünnep történetéhez tartozik, hogy Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia néhai elnöke, néhai tiszteletbeli elnöke az Antall-kormány államtitkára­ként kapta azt a feladatot, hogy 1992. január 22-re hirdesse meg a magyar kultúra napját civil ünnepként. Abban az évben Sára Ernő tervezőgrafikus, az Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat vezetője plakátjával indult "misszionárius útjára" a felhívás, százezreket megmozgatva és hagyományt teremtve.

2023. január 20.

Esterházy Music Collection – egy kiadvány a magyar zenei örökség kincseiből

2022. november 4-én látott napvilágot Michael Haydn: Kaiser Constantin I. Feldzug und Sieg című oratóriumának világpremier felvétele a Haydneum rezidens együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar előadásában, amely immár a sorozat 4. darabja. A 2020-ban indított sorozat lemezei az ACCENT Kiadónál jelennek meg, az eddigi felvételek kiadásában az MMA Kiadóval együttműködve.

2023. január 10.

Elhunyt Bak Imre festőművész, a nemzet művésze

December 23-án életének 84. évében elhunyt Bak Imre Herder-díjas festőművész, a nemzet művésze. Bak Imre az ún. Európai Iskola neoavantgárd hagyományainak megújítója, a kontinentális posztmodern festészeti gondolkodás kelet-európai iskolájának egyik megteremtője volt, nemzetközileg is számontartott művész, aki műveivel a legkeresettebb magyar kortárs alkotók közé számított, de jelentős művészetoktatói és elméleti tevékenységet is kifejtett.

2022. december 24.
Utolsó
// ]]>