„Hagyjuk magunkat elbűvölni"

Megjelent a Barokk freskófestészet Magyarországon című sorozat harmadik kötete

A hazánkban ma látható műemlékek döntő többsége a barokk korban született, ezért e korszak tudományos kutatása építészeti és művészettörténeti múltunk megismerésének egyik legfontosabb feladata. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több mint tíz éve kutatja és dolgozza fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit. A nagy jelentőségű művészettörténeti munka eredményeit a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) az MMA Kiadó gondozásában 2019–2023 között négy kötetben jelenteti meg. A 2022 végén napvilágot látott harmadik kötet Győr-Moson-Sopron és Vas megye alkotásait öleli fel.
2023. január 18.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Nyit a Pesti Vigadó

Február 11-től ismét várja látogatóit szerdától vasárnapig, 10 és 17 óra között, valamint esténként változatos programjaival a Pesti Vigadó, a Magyar Művészeti Akadémia székháza. Február 19-ig még megtekinthető a Fiber Art & Fine Art – Elemi szál a képzőművészetben tárlat, amely a Łódź-i Strzemiński Képzőművészeti Akadémia Design Intézetének Textil és Print Kara oktatóinak és növendékeinek kínál bemutatkozási lehetőséget. 
A további programok a Pesti Vigadó honlapján érhetők el!

2023. február 8.

Antal Csaba életművének könyvlapjai a Műcsarnokban

Eternal Yorick – Life Book Antal Csaba címmel nyílt kiállítás Antal Csaba díszlet- és jelmeztervező munkáiból a Műcsarnokban. A február 3-ától látható tárlat a Jászai Mari-díjas alkotó több évtizedes, gazdag életművéből válogat. Antal Csaba Európa számos jónevű színházának elismert művésze, számos ikonikus előadás tervezője. A különleges minőségű kiállítás több mint száz előadást – és a mögöttük húzódó rendezői-színházi gondolatiságot – mutat be főként lapozható könyvinstalláció formájában, valamint makettek és eredeti díszletrészletek, előadásfotók és videófelvételek segítségével.

2023. február 2.

Iancu Laura: „A köldökzsinór nem vágatott el"

Iancu Laura József Attila-díjas író-költő, az MMA rendes tagja kutató ember. Kutató a szó tudományos értelmében, hiszen néprajzkutatóként szülőföldjének és az ott élő moldvai katolikus magyarságnak a feltérképezője. Íróként és költőként pedig életünk örök titkait faggatja. A közelmúltban jelent meg az MMA támogatásával A vágány mellett című nyolcadik verseskötete. Ennek apropóján beszélgettünk életútról, versekről, kérdésekről és az azokra adható válaszokról.

2023. február 8.

Idő a kultúrára

Bemutatták Boris Groys A művészet ereje és Josef Pieper Szabad idő és kultusz című művét

A Pars pro toto kötetsorozattal az MMA-intézménycsalád külföldi szerzők művészetfilozófiai, esztétikai, teológiai témájú műveinek megismertetését, népszerűsítését, egyetemi oktatásba való beemelését tűzte ki célul. A Magyar Művészeti Akadémia, a Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet, valamint az MMA Kiadó szervezésében január 31-én a Pesti Vigadóban a sorozat legújabb, tavaly év végén megjelent két kötetét, Boris Groys A művészet ereje és Josef Pieper Szabad idő és kultusz című művét ismerhették meg az érdeklődők.

2023. február 1.
Utolsó
// ]]>