„Hagyjuk magunkat elbűvölni"

Megjelent a Barokk freskófestészet Magyarországon című sorozat harmadik kötete

A hazánkban ma látható műemlékek döntő többsége a barokk korban született, ezért e korszak tudományos kutatása építészeti és művészettörténeti múltunk megismerésének egyik legfontosabb feladata. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több mint tíz éve kutatja és dolgozza fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit. A nagy jelentőségű művészettörténeti munka eredményeit a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) az MMA Kiadó gondozásában 2019–2023 között négy kötetben jelenteti meg. A 2022 végén napvilágot látott harmadik kötet Győr-Moson-Sopron és Vas megye alkotásait öleli fel.
2023. január 18.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Antal Csaba életművének könyvlapjai a Műcsarnokban

Eternal Yorick – Life Book Antal Csaba címmel nyílt kiállítás Antal Csaba díszlet- és jelmeztervező munkáiból a Műcsarnokban. A február 3-ától látható tárlat a Jászai Mari-díjas alkotó több évtizedes, gazdag életművéből válogat. Antal Csaba Európa számos jónevű színházának elismert művésze, számos ikonikus előadás tervezője. A különleges minőségű kiállítás több mint száz előadást – és a mögöttük húzódó rendezői-színházi gondolatiságot – mutat be főként lapozható könyvinstalláció formájában, valamint makettek és eredeti díszletrészletek, előadásfotók és videófelvételek segítségével.

2023. február 2.

Idő a kultúrára

Bemutatták Boris Groys A művészet ereje és Josef Pieper Szabad idő és kultusz című művét

A Pars pro toto kötetsorozattal az MMA-intézménycsalád külföldi szerzők művészetfilozófiai, esztétikai, teológiai témájú műveinek megismertetését, népszerűsítését, egyetemi oktatásba való beemelését tűzte ki célul. A Magyar Művészeti Akadémia, a Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet, valamint az MMA Kiadó szervezésében január 31-én a Pesti Vigadóban a sorozat legújabb, tavaly év végén megjelent két kötetét, Boris Groys A művészet ereje és Josef Pieper Szabad idő és kultusz című művét ismerhették meg az érdeklődők.

2023. február 1.

Egy korszak építésze

Hauszmann Alajos naplója

„Visszapillantva életem múltjára, örömmel megállapíthatom, hogy azon szerencsés emberek sorába tartozom, akik elmondhatják, hogy boldogan éltek" – írta naplójában a hetvenedik évét betöltő Hauszmann Alajos. A millenniumi időszak, a századelő talán legkedveltebb és legtehetségesebb, így gyakorta foglalkoztatott építésze, tanára volt. Két bőrkötésben fennmaradt naplójának 1997-es első kiadását követően most a Magyar Művészeti Akadémia Kiadó vállalkozott arra, hogy kiegészített-bővített formában ismét megjelentesse.

2023. január 25.

Esterházy Music Collection – egy kiadvány a magyar zenei örökség kincseiből

2022. november 4-én látott napvilágot Michael Haydn: Kaiser Constantin I. Feldzug und Sieg című oratóriumának világpremier felvétele a Haydneum rezidens együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar előadásában, amely immár a sorozat 4. darabja. A 2020-ban indított sorozat lemezei az ACCENT Kiadónál jelennek meg, az eddigi felvételek kiadásában az MMA Kiadóval együttműködve.

2023. január 10.
Utolsó
// ]]>