Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
2020. december 4.

A Muzsikás Együttes jubileumi koncertje

A Muzsikás Együttes a 2013-as Sziget Fesztivál nulladik napján (augusztus 6.) nagyszabású jubileumi koncerten ünnepelte negyvenedik születésnapját. A zenekar vendége volt Jandó Jenő, Petrás Mária, az Amadinda Együttes, továbbá olyan világsztárok, mint a Londonban élő hegedűművész, Alexander Balanescu és az amerikai Woven Hand rockegyüttes.

2013. augusztus 7.

A jövő mesterei

„A Zuglói Filharmónia nyilvánvalóan Magyarország legjobb utánpótlás-zenekara. Őket hallgatva alig gondolnánk, hogy fiatalkorúak játszanak" – írja a Záborszky Kálmán vezette zenekar berlini koncertje kapcsán a Der Tagesspiegel német napilap hírportálja. A karmestert a külföldi koncerten szerzett élményekről kérdeztük.

2013. augusztus 2.

Elhunyt Halmos Béla

67 éves korában, július 18-án váratlanul elhunyt Halmos Béla Széchenyi-díjas népzenész, népzenekutató, előadóművész, a táncházmozgalom egyik elindítója. 2013. augusztus 9-én, pénteken 14.15-kor a Farkasréti temetőben, a Makovecz-ravatalozóból kísérik utolsó útjára. 

2013. július 19.

Bogányi Gergely Dubrovnikban koncertezik

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja először ad koncertet Dubrovnikban. A 64. Nyári Játékok keretében július 21-én lép fel az óvárosi Rektor-palotában. Amint a művész elmondta, nagy várakozással készül a hangversenyre, mert még nem szerepelt a fesztiválon, sőt a legendás szépségű tengerparti városban sem járt még soha. 

2013. július 19.

Életük a zene

A Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitüntetett Zuglói Filharmónia – melynek 1988 óta Záborszky Kálmán művészeti vezetője – július 27-én a berlini Konzerthausban, a Young Euro Classic vendégeként lép fel. Másnap a Liebermann Villánál játszanak térzenét: többek között Csajkovszkij Virágkeringőjét, Liszt II. és III. magyar rapszódiáját, Brahms Magyar táncait. Mindkét koncerten Záborszky Kálmán vezényel.

2013. július 16.
Első Utolsó