Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
2020. december 4.

A megszólalás tisztasága

Interjú Szabó Dénessel

A nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus távol-keleti koncertkörútjának első, hongkongi állomásán életműdíjjal tüntették ki a kar vezetőjét, Szabó Dénest. „Kodály és Bartók országában minden kórusnak könnyű dolga van, hiszen a világhírű szerzők műveit nálunk autentikusabban senki nem tudja előadni" – vallja a Kossuth-díjas karnagy.

2013. augusztus 15.

Augusztus 20. – István király kétszer

Kolozsvárott augusztus 25-én 30 ezer ember előtt mutatják be az István, a királyt a Kolozsvári Magyar Napok keretében. A darab nyilvános főpróbáját augusztus 20-án este tartják a békéscsabai Szent István téren. Ugyanezen a napon Erkel Ferenc utolsó befejezett operáját, az István királyt tűzik műsorra a Budapesti Nyári Fesztiválon. 

2013. augusztus 12.
Életműdíjat kapott a Cantemus karnagya

Életműdíjat kapott a Cantemus karnagya

Életműdíjat kapott a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Szabó Dénes karnagy azon a nagyszabású koncertturnén, amelyről a közelmúltban tért haza a nyíregyházi Cantemus GyermekkórusA háromhetes turnénak Hong-Kong, Kína és Tajvan voltak az állomásai.

2013. augusztus 12.
Virrasztás Halmos Béláért

Virrasztás Halmos Béláért

Gyászoló családja, barátai, munkatársai és tisztelői a Farkasréti temetőben kísérik el utolsó útjára Halmos Bélát augusztus 9-én, pénteken 14.15-kor. A neves népzenekutató, a magyar táncházmozgalom egyik elindítója életének 68. évében, július 18-án hunyt el. Emlékére a Hagyományok Háza virrasztást szervezett.

2013. augusztus 9.
Itt a Kaposfest

Itt a Kaposfest

Jövő héten, augusztus 1319. között tartják az idei Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A több mint 15 000 látogatót vonzó Kaposfest a világszínvonalú komolyzenei koncertek mellett rengeteg más, izgalmas programmal is várja a közönséget: lesz jazz, pop, blues és sanzon is, valamint kiállítások, gasztronómiai események teszik színesebbé a Somogy megye szívébe látogatók élményeit.

2013. augusztus 7.
Első Utolsó