Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
2020. december 4.

Szokolay Sándort ünnepelte Sopron

A Már csak a dal, már csak az segít című Szokolay-kórusmű is felcsendült a 82 éves Kossuth-díjas zeneszerzőt ünneplő hangversenyen vasárnap este. Sebestyén Márta csángó dallal örvendeztette meg a mestert. 

2013. november 19.

Terényi Ede és Kovács Zoltán szerzői estje

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata nevében tisztelettel meghívjuk Terényi Ede zeneszerző, zenetudós és Kovács Zoltán zeneszerző szerzői estjére.

2013. november 18.

A Budapesti Monteverdi Kórus hangversenye

A Belvárosi Szent Anna templomban november 1-jén rendezték meg  Halottak napja és Mindenszentek alkalmából a Kollár Éva vezette Budapesti Monteverdi Kórus hangversenyét.

2013. november 5.

Eősze 90

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata és a Magyar Kodály Társaság tisztelettel meghívja a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Eősze László Erkel-, Szabolcsi Bence- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a zenetudomány kandidátusa, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja tiszteletére, 90. születésnapja alkalmából rendezett zenetudományi konferenciára.

2013. november 4.

Koncert Halmos Béla emlékére

Október 26-án, szombaton este 7 órakor a Marczibányi téri Művelődési Központban a Kaláka együttes adott koncertet. Az esten Halmos Béláról, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti, Néprajzi Tagozatának nemrégiben elhunyt tagjáról emlékeztek meg művésztársai. 

2013. október 28.
Első Utolsó