A művészettel nevelés a nemzet jövőbeli sikerébe történő befektetés

…az „általános" szint amatőrnek sok, profinak viszont kevés…

Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az előadó-művészeti együttesek állami támogatásáról, a támogatási rendszer átalakításának szükségességéről, a zenekarok profiljának meghatározásáról és a Nemzeti Kulturális Alap program működéséről nyilatkozott a ZENEkar című folyóiratnak. Honlapunkon a teljes interjút közöljük.
2020. október 1.

Négy nemzedék Durkót zenél

Ősbemutató koncerttel emlékeznek Durkó Zsolt 80. születésnapjára. A győri zsinagógában ma este 6 órakor kezdődő, országosan egyedülálló hangversenyen négy nemzedék játssza együtt a Kossuth-díjas szerző A gömb története című zongoraciklusát.

2014. április 3.

Több mint 130 fiatal operaénekes jelentkezett az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre

Harminc nemzet több mint 130 fiatal operaénekese jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneakadémia első saját szervezésű nagyszabású nemzetközi versenyére, az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre – adta hírül a Zeneakadémia közleménye. A Magyar Művészeti Akadémia az énekverseny egyik különdíjának adományozását támogatja.

2014. április 2.

Szabó Marcell győzött a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen

Szabó Marcell, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktoranduszhallgatója nyerte meg március 29-én, szombaton a 6. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt Szegeden. Az első díjhoz a Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott 500 ezer forint párosul. A közel egy évtizede életre hívott versenyt hagyományosan kétévente, Bartók Béla március 25-i születésnapjához kapcsolódóan rendezik meg.

2014. március 31.

Dubrovay László vígoperája Miskolcon

Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerzőnek, a Magyar Művészeti Akadémia zenei tagozata vezetőjének Váltságdíj című egyfelvonásos vígoperája ősbemutatóként hangzik el a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon – jelentette be Kesselyák Gergely, a fesztivál igazgatója a 2014-es programot bemutató sajtóbeszélgetésen március 26-án. 

2014. március 28.

Carlo Ponti és a MÁV Szimfonikusok

Carlo Ponti vezényletével tartott Beethoven-estet a megújult Vigadóban a MÁV Szimfonikus Zenekar, melynek keretében belül többek közt az 1803-ban befejezett 3. Zongoraverseny is megszólalt Claudia Yang zongorista közreműködésével.

2014. március 27.
Első Utolsó