A művészettel nevelés a nemzet jövőbeli sikerébe történő befektetés

…az „általános" szint amatőrnek sok, profinak viszont kevés…

Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az előadó-művészeti együttesek állami támogatásáról, a támogatási rendszer átalakításának szükségességéről, a zenekarok profiljának meghatározásáról és a Nemzeti Kulturális Alap program működéséről nyilatkozott a ZENEkar című folyóiratnak. Honlapunkon a teljes interjút közöljük.
2020. október 1.

Kaposfest 2014

Augusztus 13. és 19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is.

2014. augusztus 6.

Japánban turnézik a Pro Musica Leánykar

Hetek óta vendégeskedik Japánban a Kossuth-díjas Szabó Dénes karnagy vezette Pro Musica Leánykar. A következő, július 24-ei koncertjük Kanagawában lesz, amiről hangfelvétel is készül.

2014. július 8.

Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének Konferenciája és Fesztiválja

A Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének (WASBE) konferenciáját és fesztiválját rendezik meg 2014. július 6-14. között Debrecenben. Az esemény hivatalos megnyitójára 2014. július 6-án, vasárnap 20.00 órakor kerül sor a Kölcsey Központ nagytermében a Magyar Honvédség Központi Zenekara és Tánckara közreműködésével. A rendezvény egyik támogatója az MMA.

2014. július 4.

Gluck ősbemutató az Operaházban Vashegyi György vezényletével

Christoph Willibald Gluck német zeneszerző egyik utolsó művét, az Íphigeneia Tauriszban című operát mutatják be, Vashegyi György vezényletével 2014. június 22-én a Magyar Állami Operaházban.

2014. június 18.

Véget ért a Magyar Kulturális Hét Pozsonyban – Állva tapsoltak a Zuglói Filharmóniának

A Zuglói Filharmónia pozsonyi Vigadóban tartott koncertjével zárult 2014. június 16-án a Pozsonyi Magyar Kulturális Hét. A Több mint szomszéd című rendezvénysorozat zárókoncertjén Záborszky Kálmán, a Magyar Művészeti Akadémia tagja dirigálta a Zuglói Filharmóniát.

2014. június 17.
Első Utolsó