A művészettel nevelés a nemzet jövőbeli sikerébe történő befektetés

…az „általános" szint amatőrnek sok, profinak viszont kevés…

Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az előadó-művészeti együttesek állami támogatásáról, a támogatási rendszer átalakításának szükségességéről, a zenekarok profiljának meghatározásáról és a Nemzeti Kulturális Alap program működéséről nyilatkozott a ZENEkar című folyóiratnak. Honlapunkon a teljes interjút közöljük.
2020. október 1.

Pleyel zongorakiállítás a Pesti Vigadóban

A 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül 2015. április 24-től 26-ig a Pleyel zongorakiállítás volt látható a Vigadó Galéria földszinti kiállítótermében.

2015. április 24.

Felavatták Farkas Ferenc zeneszerző emléktábláját

Farkas Ferenc, Kossuth-díjas zeneszerző születésnek 110. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a Nagyajtai utca 12. szám alatt. Az emléktáblát Szőnyi Endre szobrászművész készítette. 

2015. április 21.

New York után újra a Müpa-ban

Baráti Kristóf hegedűművész januári Carnegie Hallban adott szólóestje után április 8-án a Művészetek Palotájában koncertezik. Baráti olyan világhírű külföldi és magyar vendégművészeket hívott meg a produkcióba, mint Kim Kashkashian Jean-Efflam Bavouzet és Várdai István. 

2015. április 8.

Új vezetők a Kaposfest élén

A következő négy évben Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész irányítja művészeti vezetőként a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, a Kaposfestet, amelyen új zenészkör fog fellépni.

2015. március 31.

Átadták a Bartók—Pásztory-díjakat

Bartók Béla születésének 134. évfordulóján átadták a magyar zenei szakma legrangosabb elismerésének számító kitüntetéseket. A neves magyar zeneszerzőről, népzenekutatóról és második feleségéről, Pásztory Dittáról elnevezett díjakat idén Selmeczi György zeneszerzőnek, valamint a Nemzeti Énekkarnak és vezetőjének, Antal Mátyás karigazgatónak, karmesternek ítélték oda.

2015. március 26.
Első Utolsó