Pleyel zongorakiállítás a Pesti Vigadóban

A 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül 2015. április 24-től 26-ig a Pleyel zongorakiállítás volt látható a Vigadó Galéria földszinti kiállítótermében.
A kiállítás megnyitójával egybekötött sajtótájékoztatón Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, a Budapesti Tavaszi Fesztivál Operatív Testületének tagja örömét fejezte ki, hogy „a testületnek lehetősége volt olyan különleges produkciót meghívni, amely nem biztos, hogy Magyarországra tudott volna érkezni", s így a BTF keretein belül valósulhatott meg a Pleyel zongorák Budapestre érkezése. A kiállítás részeként négy Pleyel zongora érkezett hazánkba, köztük van a 2012-ben bemutatott Peugeot-Pleyel zongora is. Bálint Zsófia, a Peugeot marketing- és pr-igazgatója ismertette, hogy a Peugeot Design Lab és a Pleyel manufaktúra első közös alkotása a Peugeot-Pleyel zongora, amelynek budapesti bemutatójával egyúttal első alkalommal érkezett az országba egy Peugeot Design Lab termék is. Ezt követően Szilasi Alex zongoraművész ismertette a Peugeot-Pleyel zongora különlegességeit, ennek részeként jelezte a Peugeot-Pleyel zongoránál nincs takarásban a művész, ráadásul a keze is folyamatosan látszik, miközben a hagyományos zongorák esetében a közönség nem láthatja a művész kezét. Kiemelte egy összefüggő lábazaton áll a Peugeot-Pleyel zongora, aminek akusztikai jelentősége is van, majd ezt követően a szakma és a sajtó jelenlévő képviselői számára bemutatta a zongora működését is.
Nézői kérdésre a Peugeot márkaigazgatója ismertette, hogy egyelőre a Budapesten most kiállított Peugeot-Pleyel zongora a prototípus, amely a világot járva érkezett most Magyarországra. Szilasi Alex kifejtette jelenleg a szakmai kommunikáció tart, s ha elnyeri e Pleyel zongora a szakma bizalmát, akkor megrendelésekre van lehetőség.
A megnyitó zárásaként Bán Teodóra köszönetét fejezte ki dr. Molnárné Szunyi Barbara, a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. ügyvezetőjének valamint a Pesti Vigadó munkatársainak, amiért a tavalyi esztendő után ismét közreműködtek a BTF sikerében. Kiemelte a 34. BTF rendezvényei az elsők voltak az újonnan átadott épületben, így mostanra visszatérő vendégei a kiválóan működő Vigadónak. A megnyitón részt vett Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója és dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára.
A Pleyel zongorakiállítás 2015. április 26-áig várta az érdeklődőket a Vigadó Galéria földszinti kiállítótermében.
Forrás: www.vigado.hu
2015. április 24.