A Budapesti Monteverdi Kórus Kollár Éva vezetésével

Magyar kórus Franciaországban

Kitüntető meghívást kapott a Budapesti Monteverdi Kórus az ötezer résztvevőt váró franciaországi fesztiválra, a „XXI. Choralies" nemzetközi kórusünnepre. 
A Budapesti Monteverdi Kórus Kollár Éva karnagy, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának vezetésével a világhírű magyar kórusmuzsika legszebb alkotásait adja elő és tanítja meg a fesztivál közönségének 2013. augusztus első 10 napján.

A fesztiválon negyvennél is több műhelyben hangzanak föl a világ kórusmuzsikájának színes darabjai, és ezek között a rendezők első helyen emelték ki a magyar kórusműveket.A műhely vezetője Kollár Éva, a magyar együttes alapító karnagya, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Karvezetés Doktoriskolájának vezetője. A repertoáron klasszikus és kortárs magyar zeneszerzők alkotásai szerepelnek.

Az együttes több hangversenyen lép föl, többek között a csodálatos római kori amfiteátrumban, Vaison-la-Romaine-ben, amely egyben a fesztivál központja, valamint Kollár Éva vezényletével hangversenyeket ad az együttes Észak-Provence több városában, templomokban és színházakban. A körút végén, augusztus 11-én, vasárnap a Salzburgi Dómban, a 10 órás szentmise keretében énekel a Budapesti Monteverdi Kórus. 

A XXI. Choralies fesztiválról és a magyar kórus fellépéséről szóló - francia nyelvű - tájékoztatót ide kattintva érhetik el.
2013. július 4.  |  kollár éva