Kaposfest 2013 / Forrás: kaposfest.hu

Kaposfest 2014

Augusztus 13. és 19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is.
A szervezők idén is közel 15 000 érdeklődőre számítanak. Fellép többek között Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Anna-Liisa Bezrodny, James Boyd, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás.
 
A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett az olasz kultúra és a hungarikumok tematikus napján is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig az itáliai kultúrát hivatott bemutatni; a hungarikumok napjának pedig a Kassai Lovasfarm ad otthont.
 

Augusztus 15-én nyílik Nagy Miklós műgyűjtő rengeteg alkotást felvonultató kiállítása a kaposvári Vaszary Képtárban. A művek között megtalálhatók El Kazovszkij, Váli Dezső, Szurcsik József, Bukta Imre, Vojnich Erzsébet és Nádler István alkotásai is. A tárlat, amelynek kurátora Géger Melinda október 17-ig látogatható. Az időben legkorábbi darabokat Ország Lili és Bálint Endre alkotásai képezik a gyűjteményben. A magyar kortárs művészet vonulatai közül az egyik legerősebb pólust El Kazovszkij alkotásai képviselik. A festő szuverén hangvételű, mitologikus és drámai világához kapcsolható Gaál József munkássága, akinek egész sorozatnyi expresszív műve szól az emberi személyiség és sors drámai aspektusairól. Szurcsik József jellegzetes, monumentalitás táblaképe a személyes sorsszerűséget mitikus dimenziókkal kapcsolja össze. A Kelet-Európai felemás modernitás finoman ironikus groteszkjeit a szentendrei Vajda Lajos Stúdió köréből Bukta Imre és feLugossy László alkotásai idézik meg.
(Forrás: Ring Magazin)
2014. augusztus 6.