Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
2020. november 2.

Koronázási Ünnepi Játékok

Javában folynak az augusztus 17-i és 18-i székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékok előkészületei: a játékokon Szent István király élete és a középkor hangulata elevenedik meg. A kétnapos fesztivál fő eseményei közé tartozik a Somogyi Győző tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

2013. augusztus 5.
Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

2013. július 26.
Fesztiválok az Őrségben – Hídépítő Hét Viszákon

Fesztiválok az Őrségben – Hídépítő Hét Viszákon

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

2013. július 24.
Tolnay Klárira emlékeznek

Tolnay Klárira emlékeznek

Ünnepi emlékműsorral és hangversennyel emlékeznek Tolnay Klárira születésének 99. évfordulója alkalmából Mohorán, július 27-én, szombaton. Tolnay Klári Emlékház ünnepségén Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója emlékezik majd a színművészre, Pongrácz Ágnes költő közreműködésével.

2013. július 24.

Szabadegyetem Tusnádfürdőn

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány 2013. július 23-28. között szervezi meg a XXIV. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort az erdélyi Tusnádfürdőn, A mi időnk! címmel. A rendezvényen a Magyar Művészeti Akadémia is képviselteti magát.

2013. július 23.
Első Utolsó