Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
2020. november 2.

Átadták az MMA Tolnay Klári-emlékérmét

A Huszti Péter – Piros Ildikó színészházaspár, valamint a Madách Színház kapta meg a Magyar Művészeti Akadémia Tolnay Klári-emlékérmét, amelyet a színésznő születésének 100. évfordulójára szervezett ünnepi ülésen adtak át 2014. június 12-én a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).

2014. június 13.

Tolnay Klári születésének 100. évfordulója a POSZT-on

A Magyar Művészeti Akadémia ünnepi ülésen emlékezik posztumusz tiszteleti tagjára, a magyar színházművészet kivételes egyéniségére, Tolnay Klári művésznőre, születésének 100. évfordulóján.

2014. június 6.

Megkezdődött a fesztivál

Huszti Péter díszvendég és Páva Zsolt pécsi polgármester köszöntőjével vette kezdetét csütörtökön a 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó. A tíznapos fesztivál versenyprogramjában 13 előadás szerepel, amelyek közül 6 Budapestről, 4 vidékről, 3 produkció határon túli színházból érkezik.

2014. június 6.

A nagy füzet Magyarkanizsán

Agota Kristof A nagy füzet című regényéből készült színdarabot mutatja be közös előadáson a Szkéné Színház és a Forte Társulat június 6-án, pénteken Magyarkanizsán a Művészetek Háza Kisszínpadán. Az előadást, amelyre a belépés díjtalan, a Regionális Kreatív Műhely szervezte és a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja.

2014. június 6.

Juronics Tamás a koreográfusok új elnöke

A Magyar Koreográfusok Társasága elnökéül választotta Juronics Tamás Kossuth-díjas érdemes művészt, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjét, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagját.

2014. június 5.
Első Utolsó