Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
2020. november 2.
Viszák, Tündérkert - Fotó: Kultúrpajta Facebook

Nyár, kultúra, Viszák!

Szarvas József színművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja az őrségi Viszákon, saját kertjében és a 2006-ban épült Kultúrpajtában szervez programokat, kiállításokat, megemlékezéseket, nyaranta ide hívja meg művész barátait fellépni. Idén július 12-én kezdődik náluk a Kemenceépítő hét és a hozzá csatlakozó kulturális programsorozat.

2014. július 8.

Oberfrank Pál Carmen rendezése a Margitszigeten

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Oberfrank Pál rendezésében mutatják be Bizet Carmen című operáját 2014. július 4-én. A főhősnőt Rinat Shaham alakítja, Don José szerepében Kiss B. Attila lép színre.

2014. július 3.

Tolnay Klári előtt tisztelgett a Hot Jazz Band

Ha már a nyár sem hoz csodát

Az MMA posztumusz tiszteleti tagja, a kétszeres Kossuth-díjas Tolnay Klári emlékére adott koncertet a Hot Jazz Band az Óbudai Társaskörben 2014. július 2-án. A Ha már a nyár sem hoz csodát című zenei utazás végén Bényei Tamás a zenekar vezetője, az est zenei szerkesztője az MMA honlapjának adott interjúban beszélt Tolnay Klárihoz való kötődéséről.

2014. július 3.

Egy királyné ugyanúgy érez, mint egy hétköznapi asszony

Beszélgetés Ráckevei Annával

Ráckevei Anna a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója 2014. június 27-én tartott akadémiai székfoglaló előadása után interjút adott a Magyar Művészeti Akadémia honlapjának. Örömmel mesélt arról, hogy miért a Vidnyánszky Attila által rendezett Mesés férfiak szárnyakkal című darabot választotta előadása témájául, emellett beszélt az igazgatói munkakör kihívásairól, valamint Iokaszté királynévá való átlényegülésének titkairól is.  

2014. július 2.

BÁB-EL – Pillanatok a bábkészítés történetéből

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a POSZT ideje alatt kiállítást rendeztek a Magyar Képzőművészeti Egyetem bábtervező hallgatóinak munkáiból a pécsi MárkusZínházban. Tekintsék meg a tárlaton készített fotógalériánkat!

2014. június 25.
Első Utolsó