Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
2020. február 27.

Oberfrank Pál Carmen rendezése a Margitszigeten

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Oberfrank Pál rendezésében mutatják be Bizet Carmen című operáját 2014. július 4-én. A főhősnőt Rinat Shaham alakítja, Don José szerepében Kiss B. Attila lép színre.

2014. július 3.

Tolnay Klári előtt tisztelgett a Hot Jazz Band

Ha már a nyár sem hoz csodát

Az MMA posztumusz tiszteleti tagja, a kétszeres Kossuth-díjas Tolnay Klári emlékére adott koncertet a Hot Jazz Band az Óbudai Társaskörben 2014. július 2-án. A Ha már a nyár sem hoz csodát című zenei utazás végén Bényei Tamás a zenekar vezetője, az est zenei szerkesztője az MMA honlapjának adott interjúban beszélt Tolnay Klárihoz való kötődéséről.

2014. július 3.

Egy királyné ugyanúgy érez, mint egy hétköznapi asszony

Beszélgetés Ráckevei Annával

Ráckevei Anna a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója 2014. június 27-én tartott akadémiai székfoglaló előadása után interjút adott a Magyar Művészeti Akadémia honlapjának. Örömmel mesélt arról, hogy miért a Vidnyánszky Attila által rendezett Mesés férfiak szárnyakkal című darabot választotta előadása témájául, emellett beszélt az igazgatói munkakör kihívásairól, valamint Iokaszté királynévá való átlényegülésének titkairól is.  

2014. július 2.

BÁB-EL – Pillanatok a bábkészítés történetéből

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a POSZT ideje alatt kiállítást rendeztek a Magyar Képzőművészeti Egyetem bábtervező hallgatóinak munkáiból a pécsi MárkusZínházban. Tekintsék meg a tárlaton készített fotógalériánkat!

2014. június 25.

Évadzáró a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban

Változatos, tartalmas évadot zárt a debreceni Csokonai Nemzeti Színház - vonta meg a 148. évad mérlegét a színház igazgatója, Ráckevei Anna a hétfői évadzáró társulati ülésen.

2014. június 24.
Első Utolsó