Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
2019. június 7.

A nagy füzet Magyarkanizsán

Agota Kristof A nagy füzet című regényéből készült színdarabot mutatja be közös előadáson a Szkéné Színház és a Forte Társulat június 6-án, pénteken Magyarkanizsán a Művészetek Háza Kisszínpadán. Az előadást, amelyre a belépés díjtalan, a Regionális Kreatív Műhely szervezte és a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja.

2014. június 6.

Juronics Tamás a koreográfusok új elnöke

A Magyar Koreográfusok Társasága elnökéül választotta Juronics Tamás Kossuth-díjas érdemes művészt, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjét, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagját.

2014. június 5.

Plakátkiállítás és filmklub Tolnay Klári emlékére az Urániában

Tolnay Klári születésének centenáriuma alkalmából egész éves programsorozat zajlik, amely részeként az Uránia Nemzeti Filmszínházban tematikus beszélgetésekkel kísért vetítések és plakátkiállítás várja a filmbarátokat és a kétszeres Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész tisztelőit.

2014. május 28.

Juronics Tamás kapta idén a Seregi-díjat

Másodszor adták át a Magyar Állami Operaházban a Seregi László koreográfus emlékére alapított díjat: maradandó tartalmat és művészi értéket teremtő alkotói munkásságáért Juronics Tamás vette át az elismerést május 21-én.

2014. május 22.

A Nemzeti Színházba látogat a kecskeméti Katona József Színház

Négy előadással a Nemzeti Színházban vendégszerepel május 25-én a kecskeméti Katona József Színház társulata. A Budapesten megrendezett keddi sajtótájékoztatón Cseke Péter igazgató a teátrum jövő évadjának programját is ismertette.

2014. május 14.
Első Utolsó