Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
2019. június 7.

Oberfrank Pál Carmen rendezése a Margitszigeten

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Oberfrank Pál rendezésében mutatják be Bizet Carmen című operáját 2014. július 4-én. A főhősnőt Rinat Shaham alakítja, Don José szerepében Kiss B. Attila lép színre.

2014. július 3.

Tolnay Klári előtt tisztelgett a Hot Jazz Band

Ha már a nyár sem hoz csodát

Az MMA posztumusz tiszteleti tagja, a kétszeres Kossuth-díjas Tolnay Klári emlékére adott koncertet a Hot Jazz Band az Óbudai Társaskörben 2014. július 2-án. A Ha már a nyár sem hoz csodát című zenei utazás végén Bényei Tamás a zenekar vezetője, az est zenei szerkesztője az MMA honlapjának adott interjúban beszélt Tolnay Klárihoz való kötődéséről.

2014. július 3.

Egy királyné ugyanúgy érez, mint egy hétköznapi asszony

Beszélgetés Ráckevei Annával

Ráckevei Anna a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója 2014. június 27-én tartott akadémiai székfoglaló előadása után interjút adott a Magyar Művészeti Akadémia honlapjának. Örömmel mesélt arról, hogy miért a Vidnyánszky Attila által rendezett Mesés férfiak szárnyakkal című darabot választotta előadása témájául, emellett beszélt az igazgatói munkakör kihívásairól, valamint Iokaszté királynévá való átlényegülésének titkairól is.  

2014. július 2.

BÁB-EL – Pillanatok a bábkészítés történetéből

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a POSZT ideje alatt kiállítást rendeztek a Magyar Képzőművészeti Egyetem bábtervező hallgatóinak munkáiból a pécsi MárkusZínházban. Tekintsék meg a tárlaton készített fotógalériánkat!

2014. június 25.

Évadzáró a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban

Változatos, tartalmas évadot zárt a debreceni Csokonai Nemzeti Színház - vonta meg a 148. évad mérlegét a színház igazgatója, Ráckevei Anna a hétfői évadzáró társulati ülésen.

2014. június 24.
Első Utolsó