Fatemplom Fesztivál 2013

Július 19-21. között a Zala és Vas megye határán lévő Magyarföldön rendezi meg Gryllus Dániel és Rátóti Zoltán a Fatemplom Fesztivált. A szervezők a családias jelleget szeretnék megőrizni, számítanak a helyiek aktív közreműködésére.
Idén második alkalommal rendezik meg a Fatemplom fesztivált a két megye határán álló településen. A fesztivál sajtótájékoztatóján Rátóti Zoltán szólt az előzményekről: mint mondta, 2009-ben kereste fel dr. Veres András megyéspüspököt a templomépítés tervével, amely támogatást nyert. 2010-ben felszentelhették az ökumenikus fatemplomot, amely hármas funkciót lát el. Szakralitása mellett kulturális központként is funkcionál, illetve a köré szerveződő fesztivál szíve, lelke.

A szervezők nívós, olcsó és barátságos rendezvényre készülnek, a családias jelleget szeretnék a későbbiekben is megőrizni. A programokról szólva kiemelték: kihasználják a hármashatár és a megyék közelségét, számítanak a helyiek aktív közreműködésére. Külföldiek is fellépnek majd a Fatemplom fesztiválon, többek közt szicilíaiak, akik kimondottan emiatt utaznak majd Magyarföldre, de fellép a Csík zenekar is. Lesz Kaláka, bábszínház és sok-sok közösségi program.
A részletes program itt olvasható.
(Forrás: vaol.hu)
2013. július 10.  |  rátóti zoltán fatemplom fesztivál