Átadták a Magyar Örökség díjakat

A díjazottak közt van Eperjes Károly színművész, az MMA rendes tagja
 
Szeptember utolsó hétvégéjén átadták a Magyar Örökség díjakat a budapesti Ráday Ház Dísztermében. A díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság „láthatatlan szellemi múzeumát".
Művészetpedagógiai munkásságágáért Apagyi Mária és Lantos Ferenc Magyar Örökség díjban részesült, a laudátor Király Csaba zongoraművész volt. Ugyancsak elismerésben részesült a Gyulafehérvári Szent Mihály Római Katolikus Székesegyház, melyet Msgr. dr. Marton József nagyprépost, pápai prelátus méltatott. Kitüntették a Magyar Állami Népi Együttest, melyet Kiss János táncművész, az MMA alelnöke laudált. Ugyancsak Magyar Örökség díjat kapott a Magyar Történelmi Zászlósor, melyről Dr. Töll László ezredes, a Hadtörténeti Múzeum igazgatója mondott elismerő szavakat. Kitüntetésben részesült a TÉKA együttes népzenei, oktatási és közösségépítő szolgálatáért, melynek munkásságát Eredics Gábor, a Vujicsics együttes vezetője, a Dankó Rádió igazgatója, az MMA rendes tagja méltatta. Díjat kapott a Szerelmes földrajz portrésorozat. A köztévé műsora rendszeresen mutatja be az akadémia tagjait, a sorozatot az MMA is támogatja. A Szerelmes földrajz című műsor alkotógárdáját Csáji László Koppány, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet igazgatója laudálta.

Forrás: Napút Online

Eperjes Károly színművészetét Takaró Mihály József Attila-díjas író, irodalomtörténész, karnagy méltatta.
A Magyar Örökség díjat Farkas Balázs, Fekete György és Makovecz Imre javaslatára a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma hozta létre 1995-ben. A Magyar Örökség díj gondozását 2003-tól a Magyar Örökség és Európa Egyesület vette át. A díjak átadása évente négy alkalommal történik, a díj fő támogatói jelenleg az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság.
2023. szeptember 28.  |  magyar örökség díj eperjes károly