Vallomásosan alkotni

Interjú Oberfrank Pállal

Interjúsorozatunk mostani epizódjában Oberfrank Pál színművészt, színigazgatót, az MMA Veszprémi Regionális központjának elnökét új megbízatásáról kérdeztük. Gazsó L. Ferenc szerkesztő − többek között  családi indíttatásáról, piarista kötődéséről, a Színművészeti Főiskola megkezdése előtti kitérőről kérdezte. 
2023. szeptember 21.

Madách Projekt 2023

A magyar dráma napja és a Színházi Olimpia
 
Szeptember 21-én ünnepeltük a magyar dráma napját: ennek apropóján az M5 csatorna műsorra tűzte a 10. Színházi Olimpia keretében megvalósult „Madách Projekt 2023 – Az ember tragédiája" című performanszot.

2023. szeptember 26.

Kubik Anna és Cseke Péter a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjazottjai közt

LEZÁRULT A SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ TIZENHARMADIK ÉVADA, TÖBB MINT NEGYVENEZER NÉZŐ VOLT KÍVÁNCSI AZ ELŐADÁSOKRA

A Magyar Teátrum Nyári Fesztivált 2023. június 16. és augusztus 21. közt rendezték meg, a legjobb előadás a József Attila Színház Szibériai csárdása, a legjobb meseelőadás a Turay Ida Színház által színre vitt Hókirálynő lett.

2023. augusztus 25.

Az Ezeregy éjszaka a Szegedi Szabadtéri Játékokon

A musical rendezője és koreográfusa: Juronics Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

A bemutatóra augusztus 11-én, a szegedi Dóm téren kerül sor, ezt követően az előadást további öt alkalommal, augusztus 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és végül 20-án láthatja majd a közönség. A musical a csaknem kétezer éves történetfolyam legizgalmasabb arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből építkezik.

2023. augusztus 8.

Thália-források Nyíregyházán

Vándorkiállítás a helyi színjátszás dokumentumaiból 

A színházrajongók és a múzeumjárók érdeklődésére egyaránt számot tarthat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltár kiállítása, amely július 31-én nyílt meg Színjátszás Nyíregyházán a kezdetektől 1981-ig címmel. Az ötletgazda Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas színművész, az MMA rendes tagja volt.

2023. augusztus 3.

Egy színházi nyár állomásai

Villáminterjú Pregitzer Fruzsina színművésszel

Nyíregyháza – Jászó – Nagyszalonta – Székelyföld: az eddigi állomásai egy akadémikusi nyárnak, amelynek programjairól, helyszíneiről Pregitzer Fruzsinát, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagját kérdeztük.

2023. július 31.
Utolsó