Magyar népmesék, Róka koma, 1980

Képpraxisok – Jankovics Marcell

Jankovics Marcell szerteágazó művészeti tevékeny­sé­gének bemutatására vállalkozik a Műcsarnok kiállítása, fókuszba állítva grafikai-képzőművészeti munkáit. A kiállításon a művész rajzfilmrendezői munkásságát is végigkövethetjük, a Balázs Béla-díjat hozó János vitéztől, az Oscar-nominált Sysyphuson és a cannes-i Arany Pálma-díjas Küzdőkön át az Ember tragédiájáig. A tárlaton nemcsak az animációs filmekből és könyvillusztrációkból ismerős képek eredeti rajzait láthatjuk, hanem a tervként megmaradt filmforgató­köny­ve­ket és figuraterveket is felfedezhetjük. A közeli évfordulóhoz kötődve új, kiemelt válogatásban mutatja be a tárlat Jankovics Marcell Trianon rajzsorozatát és több, eddig kiállításon nem szerepelt tusrajzát is.
2019. december 5.

Orosz István Ankarában

Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész mintegy 80 képéből Master of Deception (A megtévesztés mestere) címmel ma nyílik kiállítás Ankarában, a kortárs török képzőművészet egyik legjelentősebb kiállítóhelyén, a Güler Sanat Galériában.

2013. december 20.

Átadták az M. S. mester-díjat és Szkíta Aranyszarvas-díjat

Szentkirályi Miklós restaurátorművész kapta az idén az M. S. mester-díjat, Vitézy László rendező pedig a Szkíta Aranyszarvas-díjat vehette át a csütörtöki budapesti díjkiosztón az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2013. december 13.

A restaurátorművészet titkai

2013 december 4-én nyílt meg a kassai Kelet-szlovákiai Múzeumban a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Restaurátorok Egyesülete, a Komora Restaurátorov, a Kassai Polgári Klub A restaurátorművészet titkai című kiállítása. 

2013. december 11.

Megjelent Ardai Ildikó monográfiája

A Ferenczy Noémi-díjas Ardai Ildikó textilművészetművész mintegy négy évtizednyi munkásságát összefoglaló, 160 oldalas monográfiát jelentetett meg a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap és a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának támogatásával.

2013. december 9.

Jékely Zoltán-est Visegrádon

„Jékely Zoltán kolozsvári évei levelezése és naplói tükrében" címmel tartott előadás Péterfy Sarolt Visegrádon. A Jékely-hagyatékból kiállítást is rendeztek, ahol Péterfy László Jékely szobra is megtekinthető.

2013. december 8.
Első Utolsó