Elhunyt Kovács Péter Kossuth-díjas festő- és grafikus művész, az MMA rendes tagja

2019. július 20-án elhunyt Kovács Péter Kossuth-díjas festő- és grafikus művész, az MMA rendes tagja. Kovács Pétert a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.
2019. július 22.

12. Magyar Festészet Napja

Október 17-én nyitotta meg kapuit a Magyar Festészet Napja Alapítvány szervezésé­ben megvalósult egyik legnagyobb gyűjteményes, közös tárlat. Ezen a napon adták át a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának Különdíját Almásy Aladár festő- és grafikusművésznek.

2013. október 27.
Amrita Sher-Gil és az indiai–magyar művészeti kapcsolatok

Amrita Sher-Gil és az indiai–magyar művészeti kapcsolatok

A Magyar Művészeti Akadémia 2013. november 4–5. között tartott nemzetközi konferenciát az indiai-magyar származású festőnő életművéről és a két ország közötti művészeti kapcsolatokról a KárolyiCsekonics Rezidencián. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere volt.

2013. október 25.

Emlékezés Supka Magdolnára

A Józsefvárosi Galéria Hommage a' Manna címmel nyitotta meg kiállítását dr. Supka Magdolna Széchenyi-díjas művészettörténész emlékére. Az eseményt a Magyar Festészet Napja alkalmából rendezték meg. A megnyitón Kernács Gabriella művészettörténész mondott beszédet.

2013. október 24.

Felavatták Bethlen Gábor szobrát

2013. október 23-án a Bethlen Gábor Alapítvány szervezésében Kolozsvárott Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmé választásának 400. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést. A rendezvényen felavatták Péterfy László szobrászművész, az MMA tagja alkotását, Bethlen Gábor első erdélyi egészalakos szobrát. 

2013. október 24.

Elindult az indiai magyar kiállítássorozat

Az UNESCO Amrita Sher-Gil évének keretein belül Indiában háromállomásos, reprezentatív kiállítássorozat indult magyar képzőművészek munkáiból. A Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével megvalósuló rendezvénysorozat első tárlata október 17-én nyílt az újdelhi Modern Művészeti Galériában.

2013. október 16.
Első Utolsó