Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
2020. március 27.

A 20. századi horvát képzőművészet nagyjai a Vigadóban

Huszadik századi horvát képzőművészek több mint ötven alkotását mutatja be a Varasdi Városi Múzeum Régi és Új Mesterek Galériájának gyűjteményéből a Pesti Vigadóban április 16-án nyílt kiállítás.

2015. április 20.

„Az idővonalak kereszteződése"

Bokotej András üvegművész kiállítása

Bokotej András kárpátaljai üvegművész „Az idővonalak kereszteződése" című tárlata április 15-én nyílt meg a Kárpát-haza Galériában. A kiállítást dr. Kucsera Tamás Gergely a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára nyitotta meg.

2015. április 17.

Érzés, építészet, értelem

Érzés, építészet, értelem címmel Csák Máté építész, grafikusművész, művészeti író munkáiból nyílt kiállítás április 13-án a Magyar Építőművészek Szövetségében. A Kós Károly teremben megtekinthető tárlatot Sáros László György építész, fotográfus, az MMA rendes tagja nyitotta meg. Megnyitóbeszéde itt olvasható. A kiállítás helyszíne: Magyar Építőművészek Szövetsége Építészek Háza (1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2.) 

2015. április 16.

„Az égig ható akusztika ereje"

Megnyílt Veress Sándor László kiállítása

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának szervezésében „Élethelyzetek" címmel nyílt kiállítása Veress Sándor László festőművésznek, az MMA rendes tagjának április 10-én a Vigadó Galériában. A kiállítás kurátorai Véssey Gábor festőművész, az MMA rendes tagja és Bukta Norbert festőművész. 

2015. április 13.

Szemadám György kiállítása

Szemadám György festőművésznek, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagjának nyílt kiállítása 2015. április 7-én a Csokonai Művelődési Ház Palota Galériájában.

2015. április 8.
Első Utolsó