Magyar népmesék, Róka koma, 1980

Képpraxisok – Jankovics Marcell

Jankovics Marcell szerteágazó művészeti tevékeny­sé­gének bemutatására vállalkozik a Műcsarnok kiállítása, fókuszba állítva grafikai-képzőművészeti munkáit. A kiállításon a művész rajzfilmrendezői munkásságát is végigkövethetjük, a Balázs Béla-díjat hozó János vitéztől, az Oscar-nominált Sysyphuson és a cannes-i Arany Pálma-díjas Küzdőkön át az Ember tragédiájáig. A tárlaton nemcsak az animációs filmekből és könyvillusztrációkból ismerős képek eredeti rajzait láthatjuk, hanem a tervként megmaradt filmforgató­köny­ve­ket és figuraterveket is felfedezhetjük. A közeli évfordulóhoz kötődve új, kiemelt válogatásban mutatja be a tárlat Jankovics Marcell Trianon rajzsorozatát és több, eddig kiállításon nem szerepelt tusrajzát is.
2019. december 5.

Bertalan Tivadar életműve a Vigadóban

Életmű-kiállítás nyílt szeptember elsején a Vigadó Galéria 5. emeletén, Bertalan Tivadar festő, grafikus, látványtervező, író, Újpest és Budapest díszpolgárának munkáiból.

2015. szeptember 1.

Végső búcsú Karátson Gábortól

Végső búcsút vettek Karátson Gábortól. Az életének nyolcvanegyedik évében elhunyt Kossuth- és Prima-díjas írót, műfordítót, festőt és filozófust, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját augusztus 26-án kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben. 

2015. augusztus 27.

Karátson Gábor temetése

Karátson Gábor Kossuth- és Prima-díjas író, műfordító, festő és filozófus, művészetpedagógus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának temetése augusztus 26-án, délután 3 órakor, a Farkasréti temetőben lesz. 

2015. augusztus 25.

Portréfilm Vinczeffy Lászlóról

A Duna Tv Isten kezében című magazin műsorában augusztus 23-án, vasárnap 9 órakor portréfilmet sugároznak Vinczeffy László festőművészről, a Magyar Művészeti Akadémia tagjáról.

2015. augusztus 19.

Zebegényben újra látható „A világ közepe"

Az Amrita Sher-Gil nyomában című tárlat záróeseménye
 
Zebegény utcáin augusztus 24-ig tekinthetők meg molinókon Amrita Sher-Gil helyben festett képei, valamint családi fotók is. Az Amrita Sher-Gil nyomában című kiállítás záró eseményére augusztus 21-én 20.30 órakor kerül sor a Dőry Villában (Zebegény Dózsa György út 24.) 

2015. augusztus 17.
Első Utolsó