« Vissza

2017. augusztus 10–13. – Záróprogramok a 2017-es Nemzeti Szalonon

2017. augusztus 10–13. – Záróprogramok a 2017-es Nemzeti Szalonon

Végéhez közeledik a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet kiállítás, melyet eddig 25 ezren láttak a Műcsarnokban. A finisszázs hetében 2017. augusztus 8–13. között a magyar design egyik remekét, a hét évig fejlesztett Bogányi-zongorát látja vendégül a Magyar Művészeti Akadémia intézménye.

BOGÁNYI-KONCERT, augusztus 10., csütörtök 20:30
Kerekasztal-beszélgetés: Szegő György művészeti igazgató bevezetőjét követően Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművésszel, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjával és Üveges Péter formatervezővel Scherer József kurátor beszélget, majd Bogányi Gergely 21.00 órától klasszikusokat játszik a saját ötletéből és közreműködésével, Üveges tervei alapján készült, újszerű, innovatív Bogányi-zongorán.
Belépődíj: 1500.- Ft

SZAKCSI LAKATOS-KONCERT, augusztus 12., szombat 20:30
A világhírű jazz-szólista, a nemzet művésze, Szakcsi Lakatos Béla szólaltatja meg a Bogányi-zongorát.
Belépődíj a koncertre: 1500.- Ft

ZÁRÓ TÁRLATVEZETÉS A TÁRLAT KÉT KURÁTORÁVAL: augusztus 13., vasárnap 15 óra
Sára Ernő és Scherer József kurátorok, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjai vezetik körbe a látogatókat a több mint 400 művész alkotását bemutató tárlaton. A szakma két elismert képviselője hagyományos keretek között beszél majd az alkotókról és természetesen a műtárgyakról, amelyek zöme ismerős lesz: nap, mint nap látjuk őket, és néha van időnk gyönyörködni is bennük.
Belépés: aznapi kiállítási belépőjeggyel
Az utolsó héten csütörtöktől szombatig meghoszabbított nyitvatartással, este 20 óráig várja a Műcsarnok a látogatókat a Magyar Művészeti Akadémia Nemzeti Szalon kiállításán!