Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
2020. október 19.

Lászlóffy Csaba kettős könyvének bemutatója

Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő kettős könyve, az Átörökített magány a Magyar Idegennyelvű Könyvtárban került bemutatásra 2013. május 17-én Lászlóffy Zsolt, Szepes Erika, Korpa Tamás és Varga Tamás közreműködésével.
 

2013. május 21.

Törőcsik és Kányádi vehette át az Emberi Méltóság Tanácsának díját

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa által alapított Emberi méltóságért díjat.

2013. május 21.
Fotó: kisalfold.hu

Szobrot állított Gyurkovics Tibornak Mosonmagyaróvár

A Kossuth-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja portrészobrát 2013. május 18-án avatták fel. Zsin Judit szobrászművész bronzalkotását a Gyurkovics-emlékszobát is őrző Cselley-ház előtt állították fel. 

2013. május 21.

Tisztelgés Páskándi Géza előtt

A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezték meg Páskándi Géza születésének 80. évfordulója alkalmából azt az estet, melyen özvegye, barátai, pályatársai és olvasói emlékeztek az 1995-ben elhunyt Kossuth-díjas íróra, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tagjára, az MMA társadalmi szervezet alapító tagjára.

2013. május 16.

Ottlik Emléknapok Budapesten

Szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és zenés összeállításokkal emlékeznek Ottlik Géza íróra 101. születésnapja alkalmából május 9. és 11. között Budapesten.

2013. május 10.
Első Utolsó